Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mika: „Mondj biszexuálisnak, ha akarsz”

Saját szexuális orientációjáról nyilatkozott egy holland meleg magazinnak a melegek körében rendkívül népszerű Mika. A libanoni származású énekes, aki sokáig lebegtette a kérdést, most biszexuálisnak mondta magát, bár ódzkodik az embere felcímkézésétől.

Mika régóta lebegtette a választ arra kérdésre, hogy meleg-e vagy sem? Korábban csak annyit nyilatkozott a kérdésben, hogy nem szereti azt az elképzelést, hogy az embereket felcímkézik, beskatulyázzák olyan dobozokba, mint hogy meleg vagy heteroszexuális. Szerinte inkább az volt a fontos, hogy „szabad” legyen. Most azonban máshogy válaszolt a kérdésre.

A Gay & Night című holland meleg magazinnak legutóbb nyilatkozva azonban válaszolt a kérdésre, biszexuálisnak mondva magát. „Sosem címkéztem fel magam. Úgy értem, sosem korlátoztam az életem, sosem korlátoztam, kivel fekszem le. Hívj, aminek akarsz. Hívj biszexuálisnak, ha valahogy kategorizálni szeretnél” – mondta az énekes a magazinnak. A kijelentés érdekessége, hogy az a biszexualitás napjához időzítve történt. A világon ugyanis idén először emlékeztek meg a „Celebrate Bisexuality Day”-ről.

Ugyanebben az interjúban arra a kérdésre, hogy lehet-e ő példa azon tizenévesek számára, akik nemrég „coming out”-oltak, vagy még nem tették meg ezt, a popsztár úgy válaszolt, hogy szerinte a fiatalokra nincs jelentős hatással az ő szexualitása. Ettől függetlenül lehet sokak számára példakép. „Lehet az ember úgy is példakép, hogy nem kötelezi el magát egy címkéhez sem. Mondjuk ha te egy 16 éves srác vagy, és még nem vagy biztos a saját szexualitásában, akkor annyira szabadnak kell lenned, amennyire csak tudsz”.

A sztár nyilatkozatát azonban az is befolyásolhatta, hogy új albuma jelenik meg a közeljövőben. A Relax, Take it Easy, valamint a Grace Kelly című számok énekese nemsokára turnéra is indul. The Boy Who Knew Too Much („A fiú, aki túl sokat tudott”) című új albuma, mely szeptember 18-án debütált, valószínűleg ismét nagy siker lesz. Mika Michael Holborook Penniman néven született 1983. augusztus 18-án Bejrútban, egy amerikai bankár és libanoni, háztartásbeli anya gyermekeként. Gyerekkorában családjával Párizsba menekültek, majd Londonban telepedtek le.

Már gyermekkorában a vérében volt a zene. Zongorázott és maga írta dalait. Tizenegy évesen már az Operaházban énekelt egy Strauss-operában, majd egy Orbit-rágó reklámban is. 19 évesen iratkozott be a londoni Royal College of Music-ba. Énekesi karrierje 2006 végén kezdődött Life in a Cartoon Motion című albumával; és robbanáserejű sikert hozott: 7 millió darabot adtak el belőle világszerte. Korábban néhány kislemeze jelent meg: a Relax, Take It Easy, a Lollipop, vagy éppen Grace Kelly. Az öt oktáv hangterjedelmű, és meglehetősen magas, 190 centisre nőtt énekes három nyelven beszél: angolul, franciául és spanyolul.

GayBatman

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.