Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Spanyol matador „meleg” italt reklámoz

Egy kevésbé ismert spanyol matador egy reklám kedvéért szakított a szent hagyománnyal, s beleegyezett abba, hogy reklámfelületnek adja ki a köpenyét, egy, a melegek számára gyártott üdítőital reklámozására.

Joselito Ortega matador ezentúl a bikaviadalokon való szereplés közben speciális köpenyt használ. A rendhagyó módon lila színű köpenyre vastag piros betűkkel fel van írva egy új energia ital, a „Gay Up” neve. A spanyol matador ugyanis beleegezett, hogy – e rendkívül macsó sportág hagyományai ellenére – támogatja egy „meleg” termék reklámját.

„Én torreádor vagyok. Ez nem fog változni. Ezután is be fogok menni a ringbe, mint eddig tettem, kockáztatom az életem, s ezt már eddig is hét varrt seb bizonyítja a testemen” – nyilatkozta szerdán az AP hírügynökségnek. „Ha a meleg közösség üdvözöl engem, mint egy képet vagy szimbólumot, akkor jól van az így.”

Mindez a reklámozás meglehetősen szokatlan azonban a bikaviadalokon. A torreádorok ugyanis nem szoktak semmilyen reklámot „viselni” a bikaviadal közben, nem úgy, mint például a labdarúgók vagy más sportok képviselői.

A Gay Up egy új terméknek számít Spanyolországban, s ezt szeretné befuttatni ilyen rendhagyó módon a cég. A malagai központtal működő vállalkozás vásárolta meg ugyanis annak az eper ízű energiaitalnak az európai forgalmazási jogát, melyet Kolumbiában gyártanak. S a társaság elnöke, Jose Maria Terron döntött a rendhagyó reklám mellett.

Ortega egyébként még nem igazán ismert a saját szakmájában. 2006 óta teljes jogú matador, ám több súlyos sérülést elszenvedett már, és nem is harcolt igazán gyakran – nyilatkozta Juan Belmonte, a sevillai Canal Sur csatorna bikaviadal-kritikusa. Belmonte azt is kijelentette, hogy szerinte Ortega ezzel a reklámmal megsérti a bikaviadal hagyományait. „Olyan ez, mintha prostituálná a köpenyét.”

Hanzli Péter

2020. 08. 09. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.