Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Underground

A nyár folyamán nyílt meg, mint új meleg hely, a Club Underground (Budatest VI. Teréz krt. 30.) az Underground Caféban. A tekintélyes alapterületű pincehelyiség igazi retro hangulatot áraszt az arra vágyóknak. A szórakozóhely úgy működik, hogy kap az ember egy italkártyát, ami praktikusan az ital- és étellap egyben. Fogyasztáskor a kártyára a megfelelő helyre húznak egy vonalat, melyet távozáskor összesítenek, ami alapján kell majd fizetni.

Az igazi retro hangulat megteremtéséhez sokat ad a travi-műsor. Így láthatjuk Betty Blue-t, Noxima Johnson-t, Miss Mandarint, Matthiast, Barbarát, Zsófit, Brithanyt, valamint hallhatjuk a club élő hangját: Eriket. A látványos show után hátrébb egy diszkó teremben külön Dj-vel, lehetőség van táncolni is. Az igazán bátrak ki is próbálhatják magukat a VIP teremben, ami a karaoke helyszíne.

A szórakozóhelyre egyébként belépőjegy nincs, viszont a kötelező fogyasztás 2000 Ft. Hogy ezért mit kap az ember? Például egy jó műsort, amiből csak úgy árad a szeretet. Érezhető Erik és a többi fellépő erőfeszítése és jó szándéka a hely felfuttatása érdekében.

Ugyanez azonban sajnos nem mondható el a pultban dolgozókról, bár a jó szándékukat nem kérdőjelezném meg. Amikor ott jártam augusztusban, míg a műsor ment, addig a teljes pultos személyzet trécselt a saját barátaikkal. Azonban amikor véget ért a show, és a vendégek rendelni szerettek volna, lázas mosogatásban és törölgetésben törtek ki a pult mögött dolgozók. A négyfős személyzetből mindössze csak egy-két valaki foglalkozott a vendégekkel. Az egyik pult mögött mosogató hölgyet menekülésre késztettem azzal a kérdésemmel, hogy hol lehet fizetni. Csak azt a választ kaptam, hogy rendelni mástól lehet. A pultosok öltözete is kívánni valót hagyott maga után. A melegítő, és Csabi kilógó hasa nem egy budapesti meleg bárba való látvány, hacsak nem ez is a show része volt. Itt jegyzem meg zárójelben, hogy bizony a mellékhelyiségekben nem volt papír.

Nos, a közönség főleg 18-28 évesek köréből tevődött össze. Mikor lent voltam úgy 70-80 ember lehetett lent, melyből 20-at a fellépők, a személyzet, illetve azok barátai tettek ki. Sok szimpatizáns nőnemű is lent járt. Ott jártamkor éppen valaki a 18-ik születésnapját ünnepelte. És volt valami a levegőben, nem más, mint a szerelem. Rengeteg szemtelenül fiatal párt láttam, akik láthatóan boldogok voltak és örültek, hogy együtt vannak kedvesükkel, mert van hová lemenni az Undergroundba. Szimpatikus, nem rongyrázós alakokkal találkoztam.

A zene elég hangos volt ahhoz, hogy a pult mögött csak nehezen értsenek meg. Lehet, hogy a műsor után lejjebb kellett volna venni a hangerőt? Így bár az előtérben elhelyezett 1-2 kanapé fizikai lehetőséget adott volna bárkivel is beszélgetni, legalább a barátommal, de ezt az előbbi körülmények nem tették lehetővé.

Az utolsó meglepetés a pénztárban ért bennünket. Az előttünk 10 perccel fizetni felment párocskával találkoztunk a kasszánál. Ők is és mi is kénytelenek voltunk még 5 percet várni, amíg megérkezik a pénztáros, hogy fizethessünk. Egy olyan helyen ahol 2000 Ft volt kötelező fogyasztás nem illene a vendégeket megvárakoztatni.

 

Jakab István
 

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.