Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

2014-ben Cleveland rendezi a Gay Games-t

Kedden nyilvánosságra került a 2014-es Gay Games helyszíne. Több amerikai város is versenyben volt, többek között Boston, Cleveland, és Washington DC, végül eldőlt, hogy Cleveland-ben rendezhetik a Meleg Olimpiát.

A Federation of Gay Games nevű, a kérdésben dönteni hivatott nemzetközi testület, amely a négyévenkénti sport- és kulturális esemény főszervezője, kedden Kölnben (a 2010-es világverseny helyszínén) bejelentette, hogy 2014-ben az amerikai Cleveland rendezheti a Gay Games-t.

„Cleveland városa kész arra, hogy fogadja az LMBT sportolókat, családjukat és a nézőket a világ minden tájáról” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a szintén jelenlévő Cleveland polgármestere, Frank G. Jackson. Azt is mondta egy nyilatkozatban, hogy a „Gay Games sportrajongói látni fogják, hogy Cleveland remek hely, ahol megünnepelhetik a sportot és a kultúrát és a városban rengeteg szolgáltatás várja, hogy használják.”

A Gay Games-t először San Franciscóban rendezték meg 1982-ben, majd itt volt a második világverseny is, 1986-ban. Ezt követte Vancouver (1990), New York (1994), Amszterdam (1998), Sydney (2002), és legutóbb Chicago (2006). A 2010-es verseny színhelye ismét egy európai nagyváros, Köln lesz, s ezt követi 2014-ben Cleveland.

A város vezetősége óriási hasznot vár a rendezvénytől: terveik szerint a játékok ideje alatt a bevételek 50-80 millió dollár között lesznek, mely tiszta haszon lesz egy olyan városnak, mely nagyon megsínylette a világgazdasági válságot. A versenyre a szervezők mintegy 65.000 sportolók várnak.

A „Meleg Olimpia” 2014. augusztus 9. és 14. között kerül megrendezésre. A sportolók 30 sportágban indulhatnak el, és lesz négy kulturális kategória is. A versenyek nagy része Cleveland-ben kerül megrendezésre, bizonyos sportágak pedig a közeli Akron nevű településen. Itt, az Akron's Firestone Country Club területén rendezik a maratoni futást, a golfot és a softballt. Ezen kívül rodeó-versenyre is sor kerül a nemzetközi sport-csúcstalálkozón, a Fairgrounds megyei Tallmadge-ben.

Hanzli Péter

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.