Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Debrecen: "Száz alatt szédülök!"

A debreceni Club Zeus szervezőjétől, Alextől többek között arról érdeklődtem, hogyan és miért kezdett meleg bulik szervezésébe az ország második legnagyobb városában.


Mióta szervezel meleg bulikat Debrecenben? Hogyan jött az ötlet?

Az első meleg buli, amit szerveztem az 1999 tavaszán volt. Körülbelül 70-en voltunk a fellépőkkel együtt. Az ötletet egy ismerősömmel, Charlie-val "szültük" meg. Ő egyébként heteroszexuális, de kedveli a melegeket. Elég sok meleg ismerősöm volt és van, viszont abban az időszakban még ennyire sem volt elfogadva a melegség, mint ma. Minden haverom és ismerősöm egyre csak nyűglődött, hogy Pestre kell járni szórakozniuk. Egerben és Miskolcon persze már voltak meleg bulik, de Debrecenben még nem. Aztán elkezdtem arról érdeklődni ismerőseimtől, hogy miért nem csinálnak ők egy debreceni meleg bulit? A válasz: „hát, meg hát - volt -, engem sokan ismernek, - családom van”, - illetve sok még ehhez hasonló.

Akkoriban az anyukám könyvelő irodájában adminisztrátorként melóztam, és minden egyes ügyfelünket személyesen ismertem. Ennek ellenére Charlie-val megbeszéltük, hogy megpróbáljuk. Így kerestünk egy helyet, az akkori panziót, aminek a tulajdonosa pénzt látott a melegekben. A legelső 70 fős bulin szinte csak ismerősök voltak, amit a későbbiekben felülmúltunk, mert volt 300 fő feletti vendégseregünk is. Sajnos az idő múlásával a Panzió egyre lepusztultabb lett. 2001-ben új párom lett, és számomra akkor a bulik már nem voltak annyira fontosak, és a Panzió állapota miatt sem voltam hajlandó tovább szervezni ott a partikat. Mivel új hely nem volt kilátásban, ezért a buli-sorozat szünetelt egy időre.

Mi ez a klubtagsági rendszer, és miért, hogyan kell aktiválni a klubkártyát?
Most 3 éves a Club Zeus, de ez már nem az a „régi buli”, mert az emberek megváltoztak és egy új generáció nőtt fel. Azért alakultunk klubbá, hogy ezzel is segítsünk a melegeken és persze ez a szervezést is könnyebbé teszi. Ez egyfajta szűrés is a részünkről, mivel nem egy kimondottan meleg szórakozó helyen tartjuk a partit. Tehát a botrányok elkerülése végett, az esetleges heteroszexuális betévedőket is ki tudjuk szűrni.

A klubkártya előnye az, hogy akinek van, az 1000 Ft-os belépőt fizet, aki pedig csak alkalmanként a vendégünk, az pedig 1200 Ft-os belépővel bulizhat. A klubkártya aktiválásról a honlapon megtalálható utasítást kell követni (www.clubzeus.hu). Aki regisztrált felhasználónk az hírlevelünket is megkapja.

Milyen gyakran vannak a partik, és hol?
Havonta 2 alkalommal van buli. Az első időpontja mindig 10-e után, a második rá 2 hétre szombaton van. A bulik időpontjáról szintén a honlapon vagy az IWIW-es profilunkon, illetve hírlevelünkben olvashat az érdeklődő.

Egy-egy buliban milyen programmal várjátok a vendégeket?
Természetesen van DJ-nk. A zene az általában táncolható stílusú. Zenei kívánságokat is teljesítünk, melyet a honlap fórum oldalán egy külön szobában lehet leadni. A szeptember 26-i bulin voltak fellépőink, két győri kezdő traveszti személyében, akik nagyon jó műsort produkáltak. Általában nem jellemző a műsor, inkább csak a diszkó az, ami érdekli a közönséget. Abban az esetben, ha valaki vidékről érkezik, és nem tud, vagy nincs ideje szállást keríteni szívesen segítünk.

Mennyien szoktak lenni a partikon, és honnan érkeznek Debrecenen kívülről? Mely korosztályok a jellemzőek?
A partikra a város vonzáskörzetén kívül szinte az egész országból jönnek a melegek, de inkább a fiatalabb korosztályból. A létszám mindig 100 felett van, mert tudod: 100 alatt szédülök :).

 

Jakab István
 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.