Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

I. Arany Tűsarok-díj

2009. október 28-án ünnepélyes keretek között került átadásra az I. Arany Tűsarok díj, a Capella Caféban. A díjazottak látványos show-műsorral egybekötött díjkiosztó gálán vehették át több kategóriában is az Arany Tűsarok-díjat. A kis tűsarok szobrocskához egy üveg bor, no meg egy díszes piros színű tűsarkú is járt.

 :: fotó: Mosquito ::

Hagyományt látszik teremteni a Capella Cafe tulajdonosa és csapata az I. Arany Tűsarok-díj átadásával. Közel 25 éve van transzvesztita show Magyarországon. Több mint 50 művész lépett fel különböző helyeken, és tették színesebbé a hazai meleg közösséget.

A szakma legkiválóbbjai lettek díjazva különböző kategóriákban, mint a legjobb konferanszié, legjobb jelmez, az év felfedezettje, a legjobb duó, legjobb komika, legjobb élőhangos produkció, legjobb előadó, valamint egy életműdíj is átadásra került. A díjak a közönség szavazatai alapján kerültek átadásra. A szórakozóhely honlapján mindenki leadhatta szavazatát kedvencére a különböző kategóriák szerint.

A díjátadásra gálaműsor keretében került sor. Csak a technika ördöge okozott némi bosszúságot a gála konferansziéjának, amikor a három mikrofonból csak mindössze egy volt működőképes. A közönséget mindez azonban csöppet sem zavarta, akik minden szinten megtöltötték a színpad előtti tereket. Az élelmesek már jó előre elfoglalták a legjobb helyeket.

A díjazottak a díjak átadási sorrendjében: az év felfedezettje Brithany, a legjobb duó Plexi és Frutti, a legjobb jelmez Ginger, a legjobb komika Betty Blue, a legjobb élőhang Daisy, a legjobb konferanszié Lady Dömper, a legjobb előadó Jessica. Az életműdíjat Miss Mandarin kapta.

Több díjat hírességek adtak át, többek között Kapócs Zsóka, Janza Kata és Oláh Ibolya. Az életműdíjat a Háttér Társaság a Melegekért ügyvivője Mocsonaki László adta volna át, aki azonban megkésve ért a színpadra. Mocsonaki László egyébként a gálán arra kérte a transzvesztitákat, hogy a legközelebbi Budapest Pride felvonuláson ők is vegyenek részt, mire „a tűsarokban nehéz futni” volt a frappáns válasz. A gálaestet a finálé zárta, melyet még egy műsor követett, hogy aztán kezdetét vegye a hajnalig tartó, fergeteges bulizás a Capella Cafeban.
 

Jakab István

Képgaléria: projectm.vlgmultimedia.hu

 

2020. 08. 09. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.