Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Szolid demonstráció

December 30-án este 6-kor gyertyás demonstrációt szervezett a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő egyesület (TASZ), hogy felhívja a figyelmet a Nemzeti AIDS Bizottság működésének hiányosságaira. A TASZ felhívta a bizottságot, a Nemzeti AIDS Stratégiában vállalt kötelezettségeinek teljesítésére.

102 gyertyát gyújtottak meg az Egészségügyi Minisztérium előtt a demonstrálók az AIDS világnap előestéjén. A 102 gyertyát az idén szeptember 30-ig regisztrált új 102 HIV-fertőzöttért gyújtották meg. A gyertyák az AIDS eddigi áldozataiért is égtek.

A Nemzeti AIDS Stratégia fontos célkitűzése a HIV-vel élők és AIDS-betegeket sújtó hátrányos megkülönböztetések csökkentése. Azonban hazánkban nincsenek diszkrimináció ellenes kampányok. Nem léteznek az egészségügyi dolgozóknak illetve pedagógusoknak HIV-vel, AIDS-szel kapcsolatos célzott tréningek. A HIV-pozitívokat sok hátrányos megkülönböztetés éri, főként nem HIV-specifikus orvosi ellátásuk közben (pl. fogorvosi ellátás). A kezelés központosított, az ellátását egyetlen kórház végzi, így a gondozottaknak az ország egész területéről Budapestre kell utazniuk a kezelésre illetve a kontrol vizsgálatokra és a szükséges gyógyszerek kiváltásához.

A rendezvényen részt vettek a Társaság a Szabadságjogokért egyesület és a Háttér Társaság képviselői, valamint civilek. A demonstráción körülbelül 10-20 fő vett részt, és egyedül a honi televíziók közül csak a Duna Televízió küldött stábot a helyszínre tudósítani.

Jakab István
 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.