Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Pelczné család-értelmezése a Fidesz kampányzáróján

Csütörtökön rendezték a Syma-csarnokban a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kampányzáróját. Az eseményen Orbán Viktoron, Varga Mihályon vagy Kósa Lajoson kívül felszólalt többek között Pelczné Gáll Ildikó alelnök is, aki beszédében megfogalmazta: mi a család?

A párt alelnöke beszédében a család fontosságára hívta fel a figyelmet, s párhuzamot vont az otthoni húsvéti nagytakarítás, és a kormányra váró feladatok között. Beszédében rendkívül fontosnak tartotta a családot, melyet az MSZP szerinte tönkretett. A családokról szólva aláhúzta: azokat nem szétrombolni kell, sőt létjogosultságukat megkérdőjelezni, ahogyan az elmúlt 8 évben tették, hanem minden lehetőséggel megvédeni azokat. Ezután viszont a család fogalmának meghatározására vállalkozott. A családi példánál maradva jelezte: nem két férfi vagy két nő jelenti a keresztcsaládot, hanem egy férfi, egy nő és gyermekeik kapcsolata. Pontosabban: "A család akkor kerek, ha apa, anya és gyerekek alkotják. Tisztelt hölgyeim és uraim! Nem két férfi, és nem két nő... (hangos, hosszú taps) Nem egyes és kettes számú szülők, hanem férfi és nő. Akik együtt képesek a szeretet erejével átvészelni a nehéz időszakokat".

 

A beszédet azonban sehol sem találhatjuk meg teljes terjedelmében leírva az Internetet. A párt honlapján is csak a beszéd kivonatos verziója szerepel, s az említett részletet ez nem tartalmazza, de a videófelvételen ez is meghallgatható, mely honlapunkon is megtalálható beágyazva. Az említett rész a beszéd vége felé hallható, akkor, amikor már csak 3 és fél perc van hátra a végéig.

fotó: fidesz.hu

Hanzli Péter

 

2019. 08. 20. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.