Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Coming Out-olt a fiatal színész

A Hollyoaks című brit televíziós sorozat egyik sztárja, Kieron Richardson a melegségéről beszélt a televízió kamerái előtt. A fiatal angol színész, aki a rosszfiú Ste Hay szerepét játssza a szappanoperában, a mai This Morming című műsorban jelentette be, hogy meleg.

A 24 esztendős szár elmondta, hogy már a barátai és családja is tudta, hogy meleg, és úgy döntött, hogy nyilvánosan is beszélni fog róla, mert a közeljövőben meleg karaktert fog alakítani a történetben (a hírek szerint a drogdíler Brendan Brady (Emmett J. Scanlan) karakterével fog elsőként csókolózni). A reggeli műsor két vezetője (Phillip Schofield és Holly Willoughby) azonban látta a fiún, hogy meglehetősen ideges volt a bejelentés előtt.

A fiatal, ám már meglehetősen kedvelt sztár az interjúban úgy fogalmazott: „Amikor voltam a Dancing on Ice-ban, az újságok spekulálni kezdtek arról, hogy milyen vagyok”. Most azonban úgy érezte, egy meleg szerep előtt beszélnie kell erről, muszáj „előbújni”. Ha nem bújt volna elő ugyanis, az „visszalépés lett volna az életében”. Az előbújását azért is mostanra időzítette, mert az élet bizonyos helyzeteiben ez fontos, és akkor tud igazán segíteni azoknak az embereknek, akik hozzá hasonló dolgokon mennek keresztül. A filmbeli karaktere jelenleg húsz éves, s elárulta, hogy ő maga is abban a korban szembesült melegségével, s tudta azt elfogadni. Hasonló dolgokon ment keresztül, mint amiken a filmbeli karakter fog.

Richardson azt is elárulta, hogy csúfolták (de nem terrorizálták) annak idején az iskolás évek alatt, többek között azzal, hogy „buzi”. El kellett azonban telnie egy időnek, amíg felt tudta mindezt dolgozni. Azzal kapcsolatban, hogy vajon kell-e szégyenkednie emiatt egy fiúnak manapság, kijelentette: „Már nem a sötét középkorban élünk, hanem a 21. században, s mindenki lehet boldog és szerelmes.” Arra a kérdésre, hogy volt már barátnője, azt válaszolta, hogy „kísérletezgetett, majd megállapította, hogy mit akar.” Elárulta: több volt barátnője is tudja már, hogy meleg. Arra a kérdésre, hogy vajon a nyilvános coming out befolyásolhatja-e karrierjét, talányosan csak annyit válaszolt: „Izgatott vagyok, hogy mit tartogat a jövő”.

A Hollyaks egy meglehetősen régóta, 1995 óta futó televíziós sorozat, a Channel 4 adása, mely egy, a kitalált Chester település külvárosában található felsősoktatási kollégiumban (Hollyaks Community College) játszódik, s zömmel tízes éveik végén, húszas éveik elején lévő színészek játszanak benne. A sorozat főleg a 2000-es években lett sikeres. A sorozat teli van „problémás” karakterekkel, mint amilyen például a rosszfiú Ste (Stephen) Hay is, akit egy időre kiírtak a sorozatból (a történet szerinti börtönbüntetés miatt), majd ismét visszatért, s a történetben később meg is házasodik.

Kieron Richardson Mark 1986. január 12-én született az északnyugat-angliai Manchester egyik elővárosában, Eccles-ben. Legismertebb szerepe eddig Ste karaktere volt, aki eddig összesen 221 epizód erejéig volt látható a sorozatban. Olyan kisebb filmekben is szerepelt még, mint a Holby City, a Heartbeat vagy a Fragments, s egy színpadi alakítása is volt 2006-ban. 2010-ben a Dancing on Ice-ban szerepelt, Brianne Delcourt partnereként (harmadik helyen végeztek a versenyben). Nagy futball-rajongó, a Manchester United szurkolója (nem keverendő össze a csapat azonos nevű játékosával).

fotó: dailymail.co.uk

Hanzli Péter

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.