Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az amerikai nagyvárosi melegek ötöde HIV-pozitív

A Center of Disease Control (CDC) a több mint 8000 fő részvételével végzett kutatás összegzése után ezen a héten hozta nyilvánosságra a sokkoló adatot: az Amerikai Egyesült Államok nagyvárosaiban élő homo- és biszexuális férfiak 19%-a vírushordozó. Az érintettek fele nem tud fertőzöttségéről.

A kutatásban (melyet 21 nagyvárosban végeztek, 2008 folyamán) résztvevő afro-amerikaiak 28%-a HIV-fertőzött, 59%-uk számára ez újdonság volt; a fehérek esetén ez a két érték 16% és 26%. A latin-amerikaiak számai félúton fekszenek a két másik nagy etnikai csoport adatai között.

Abban, hogy a fertőzött férfiak tudtak-e betegségükről, leginkább az életkor játszott szerepet. A 18-29 év közöttieknek 63%-ának nem volt tudomása erről, míg a 30 éveseknek és az ennél idősebbeknek „mindössze” 37%-át érte meglepetésként az eredmény.

A CDC kutatói szerint minden homo- és biszexuális férfiaknak tanácsos évente HIV-tesztre mennie, de a promiszkuis életstílust folytatóknak illetve a drogfogyasztóknak ennél gyakrabban, három-hat havonta kéne a tesztet elvégezniük.

fotók: blogs.cgdev.org, isabelperez.com

Langer Ármin

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.