Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Coming out-olt az olasz énekes

Hosszú idő után úgy döntött a híres olasz popsztár, Tiziano Ferro, hogy egy, a Vanity Fair magazinnak adott interjújában felfedi homoszexualitását. Az interjúban elmondta, hogy mindez a pillanat egy hosszú és fájdalmas út csúcspontja a számára. Ferro karrierje még 1998-ban indult, azóta hazája egyik legismertebb énekese, aki az egész világon ismert.

A népszerű olasz sztár, aki eddigi zenei pályafutása során már több mint három millió lemezt adott el hazájában, minderről a Vanity Faire olasz verziójának legújabb számában beszél. Az újság még nem kapható, csak október 13-án jelenik meg, annak címlapja azonban már nyilvánosságra került. Azon maga az énekes található, azzal az egyértelmű felirattal, hogy „Egy férfiba akarok szerelmes lenni”.

Egyesek azt mondják, mindez a bejelentés annyira azért nem lepte meg őket. Évek óta keringenek pletykák a sztár szexuális orientációjáról, ő azonban mindeddig még nem beszélt erről. Az énekesnek azonban rengeteg női rajongója van, s egy olyan országban, ahol a melegséget nem annyira fogadják el, nem mert korábban „előbújni”. Az interjúban elárulta: két éve gondolkozik komolyabban a dolgon. Végül úgy döntött, hogy „vissza kell szereznie az irányítást a dolgok felett”. Melegsége titkolása emigrációra is kényszerítette, inkább a jóval toleránsabb Londonba költözött, így azonban távol volt családjától és a barátaitól.

Mostani „előbújását” azzal is indokolta, hogy képtelen továbbra is kettős életet élni. A Coming out-ban szerepe volt annak is, hogy egy másik – nemzetközi összehasonlításban azért jóval híresebb – popsztár is előbújt nemrég, mégpedig Ricky Martin. Részben az ő hatására döntött úgy, hogy leveti a „kényszerzubbonyt”, és elébe áll az állandó pletykáknak. Állítása szerint családja és barátai elfogadták a döntését.

Az énekes 1980-ban született, egy Lazio-beli városban, Latinában. Zenei karrierje egy gospel-kórusban kezdődött. Az 1998-as San Remo-i Fesztiválon fedezték fel (bár már egy évvel korábban is indult). 2001-ben szerződött le az EMNI-nél. Az első lemezén található Perdono című dal egy csapásra világhírűvé tette. 2004-ben Budapesten is koncertezett. Ugyanebben az évben ő lett a legjobb olasz előadó az MTV Latin Music Awardson. Legutóbbi lemeze, Alla Mia Età címmel 2008-ban jelent meg.

fotó: tetu.com

Hanzli Péter

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.