Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Neil Patrick Harris apa lett

A népszerű, nyíltan meleg amerikai színész, Neil Patrick Harris, valamint társa, David Burtka "apák lettek". Minderről maga Harris számolt be pénteken saját Twitter-oldalán. Az már korábban kiderül, hogy béranya segítségével sikerült a „művelet”, ráadásul rögtön ikrek születtek. Társa szintén színész, valamint szakácskodással is foglalkozik.

„Gyerekek! Október 12-én Gideon Scott-tal és Harper Grace-szel (egy fiúval és egy lánnyal) gyarapodott a Harris-nyáj. Mindannyian boldogok, egészségesek és fáradtak vagyunk” – olvasható a színész Twitter-beírásában.

A gyerekek közeledtét egyébként már augusztus 14-én bejelentette Neil Patrick Harris az Ellen DeGeneres Show-ban. Ekkor azt mondta, hogy várják a gyerekek érkezését, akiket béranya hoz majd a világra. A pár egyébként már régóta együtt él, és 2004-ben léptek bejegyzett élettársi kapcsolatra. Két évvel később, 2006-ban került azonban mindez nyilvánosságra, mikor Harris nyilatkozott melegségéről a People magazinnak (pontosabban, hogy „nagyon elégedett a meleg életével”), s nem sokkal később a kapcsolat megléte is közismert lett.

Maga Harris 1973-ban született az új-mexikói Albuquerque-ben. A színészeten kívül bűvészkedéssel, énekléssel és rendezéssel is foglalkozik. Korábban az Így jártam anyátokkal című vígjátéksorozat szereplőjeként vált igazán ismertté (melyben a Barney Stinson nevű nőcsábászt játszotta), azonban már tizennégy évesen Arany Glóbusz-díjra is jelöltek a Clara szíve című filmben (1988) nyújtott alakításáért. Játszott 1997-ben a Csillagközi invázióban, a meleg témájú Második legjobb dologban (2000), a Pókemberben (2003), s tavaly a Glee című sorozat egyik epizódjában is feltűnt. 2009-ben ő volt a Tony-díjátadó házigazdája. A Time magazin 2010-ben a legbefolyásosabb 100 ember közé válogatta.

Párja, David Burtka (született 1975-ben) szintén színész és szakács. Michigan államban született, s – párjához hasonlóan – diákkorától kezdve színészkedett. Igazi karrierje 2003-ban kezdődött a Broadway-en, s már korábban, 2001-ben elnyerte a legígéretesebb férfi előadónak járó Clarence Dervent-díjat. A szakácskodás a részéről nem csak hobbi: 2009-ben diplomázott a Cordon Bleu Főiskolán, kulináris művészetek szakon. Gourmet MD néven vendéglátó ipari céget alapított Los Angelesben.

Korábban visszahúzódóbb volt, mint társa, bár az utóbbi időben egyre többet mutatkoznak együtt párként különböző rendezvényeken és ünnepségeken. 2007 szeptemberében a pár együtt jelent meg az Emmy díjátadó ünnepségen, ez volt az első alkalom, hogy egy nyíltan meleg színészpár hivatalosan is együtt jelent meg hasonló eseményen. 2008. február 4-én pedig közösen jelentek meg a színpadon is: a New York-i LMBT Közösségi Központban duettet énekeltek a lelkes közönségnek. Idén David azt írta saját Twitter-oldalán párjáról, hogy „a barátom – a LEGJOBB. Állandóan meglep, én vagyok a legboldogabb ember a Földön.”

fotó: gay.ru

Hanzli Péter

Kapcsolódó cikkeink:

Neil Patrick Harris az "Évtized Melege"

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.