Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

„Jobb lesz” – Barack Obama

Az utóbbi időben egyre több meleg fiatal lett öngyilkos Amerikában. Jóval többen, mint ahogy az korábban „szokásos” volt. A hatására indult mozgalomhoz most újabb vezető politikus csatlakozott, akinek videó-üzenetét hírportálunkon is megtekinthetitek.

Mint arról már korábban beszámoltunk, egy Dan Savage nevű amerikai újságíró, médiaszemélyiség indított videó-kampányt annak érdekében, hogy minél kevesebb meleg tinédzser kíséreljen meg öngyilkosságot az állandó zaklatások miatt. Az utóbbi időben ugyanis jóval többen lettek öngyilkosak, mint ahogy az korábban „szokásos” volt, elsősorban a homoszexualitás stigmatizációja és a homofóbia miatt. A mozgalomhoz, mely az „It gets better”, magyarul „jobb lesz” nevet viseli, már eddig is rengeteg világhírű sztár, politikus és teljesen hétköznapi ember csatlakozott, akik személyesen próbálják meggyőzni a fiatalokat arról, hogy érdemes élni, mert „jobb lesz”. Az amerikai külügyminiszter-asszony után tegnap Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is csatlakozott a kampányhoz. Hallgassátok meg az ő üzenetét:

Az It gets better projekt YouTube oldalán mindegyik videót megnézhetitek!

David Boklund

2019. 08. 20. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.