Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Jótékonysági estély az összefogásért

Évek hosszú sora óta minden év december 1-én a világ a HIV/AIDS elleni küzdelemre figyel, és világszerte megemlékezéseket tartanak mindazok emlékére, akik ebben a gyógyíthatatlan betegségben hunytak el. Úgy érezzük, hogy sokszor az AIDS világnapján a rendezvények és sajtócikkek csak a felszínt kapargatják.

Háttérbe szorul az „ember”, és mindazok a személyes történetek, tragédiák vagy éppen újjászületések, amelyek a számok és egészségügyi intézkedések mögött vannak. Ritkán beszélünk arról, hogy ma HIV-pozitívként, AIDS betegként élni még mindig ugyanolyan nehéz, mint 20 évvel ezelőtt. Bár a beteg emberek – a modern gyógyszereknek köszönhetően – élhető életet tudnak élni, mégis szembe kell nézniük a többségi társadalom felől érkező rendszeres előítéletekkel, stigmákkal, kirekesztéssel.

Még ritkábban beszélünk arról, hogy Magyarországon alig van olyan szakmailag kifogástalanul felkészült és felszerelt egészségügyi intézmény, amely a HIV+ vagy AIDS-beteg pácienseket szakszerűen el tudja látni. Ahogy az AIDS Világnapjának minden évben van egy témája, így 2010-ben mi is szeretnénk elindítani azt a hagyományt, hogy a magyarországi december 1-i rendezvények is egy témára fókuszáljanak. Idén a magyar HIV/AIDS betegek fogászati ellátását és a daganatos betegségekkel való kezelésüket szeretnénk a középpontba állítani.

Ennek keretében az idei AIDS világnapon jótékonysági estélyt rendezünk, ahol díszvendégeknek a Szent László kórház orvosait és ápolóit kértük fel, így is köszönetet mondva nekik, hogy nap mint nap felülkerekednek a mai magyar egészségügy anomáliáin, és mindent megtesznek – sokszor kölcsönkért eszközökkel –, hogy enyhítsék az AIDS betegek fájdalmát, szenvedéseit.

Jótékonysági estélyünkön gyűjtést rendezünk a Szent László Kórház V. belgyógyászati osztályának egy darab infúziós pumpa megvásárlásáért, amely nélkülözhetetlen a HIV+ rákos betegek kezeléséhez.

A helyszínen lehetőség nyílik a PLUSS Egyesület 2000 forintos támogatói jegyének megvételére, valamint adományát az Egyesület bankszámlaszámára is átutalhatja: 10200823-22271415-00000000. Ugyanitt megvásárolható lesz a Grand Safe Show exkluzív, egyedi tervezésű „Safe Sex” pólója is 5000, 10000 és 15000 forintos támogatói áron. Természetesen az adományokról kérésére az egyesület adóigazolást is kiállít. Egyesületünk a támogatásokból befolyt teljes összeget a készülék megvásárlására fordítja.

Hiszünk abban, hogy a HIV terjedését megakadályozni és a HIV-fertőzött, valamint AIDS-beteg emberek kezelésének színvonalát csakis együtt, széles körű összefogással tudjuk emelni! Közös feladatunk, hogy ha már az egészségügyön keresztül jelentős összegeket költöttünk a HIV/AIDS betegek kezelésére, akkor ne legyen pénzügyi akadálya egy olyan készülék beszerzésének, amely tényleg életeket menthet!

Bármilyen kérdése van, kérem jelezze felénk: info@grandsafeshow.com. Telefon: 06 30 37 37 963 Támogatását és megtisztelő jelenlétét előre is köszönjük!

Miskolczi Endre (PLUSS Egyesület) Tamas Eszterhazy (Grans Safe Show)

Forrás és kép: www.grandsafeshow.com

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.