Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Orosz LMBT Sportszövetség alakul

Konsztantyin Jablotszkij, Andrej Mazajev, Viktor Romanov meleg sportolók és több orosz LMBT civil aktivista november végén hivatalosan is bejelentette, nemsokára létrehozzák az Orosz LMBT Sportszövetséget. Nemrég a hivatalos honlapjuk is elindult, ahol megkezdődhet a regisztrációs folyamat a leendő tagoknak. Az orosz sportolók egyébként régóta jelen vannak a nemzetközi játékokon.

Bár még hivatalosan nem jöhetett létre a meleg sportszövetség, az már a gyakorlatban el kezdett működni, s annak leendő tagjai már közösen el is kezdtek felkészülni a jövő évi sportversenyekre. A fő cél természetesen, hogy minél sikeresebben szerepeljenek a 2011 nyári, rotterdami EuroGames-en. Ennek keretében minden eddiginél népesebb csapatot szeretnének küldeni a hollandiai városba.

A szervezők optimisták: „Örömünkre szolgál, hogy mindenki, az élet minden területén támogat minket, az LMBT mozgalmon belül is annak kialakításában, hogy kortól, szexuális irányultságtól függetlenül (együtt lehessünk) és a sportot képviseljük”. A szervezet honlapján már ki is tölthető a belépési nyilatkozat.

Az oroszok egyébként eddig is viszonylag aktívan vettek részt az európai megmérettetéseken, igaz, nemzeti LMBT sportszövetség nélkül. Körül-belül a 2000-es évek közepe óta vannak jelen a nemzetközi játékokon, s azokon kiemelkedőnek számít a szentpétervári Mega Sportklub, elsősorban a kosárlabda és a röplabda terén. Az idei kölni GayGames-en 48 orosz sportoló vett részt. Nyolc sportágban versenyeztek, s három érmet haza is vittek Oroszországba: egy aranyat és két ezüstöt.

fotó: www.gay-sport.ru

Hanzli Péter

Kapcsolódó cikkeink:

Orosz LMBT sportszövetség jön létre?

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.