Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Új közösségi oldalt hozott létre a Facebook egyik meleg alapítója

Chris Hughes non-profit aktivistákat, kulturális és segélyszervezeteket szeretne összehozni a jótékonykodásra nyitott felhasználókkal. A Jumo elnevezésű, kedden indult új közösségi oldal ötlete Mark Zuckerberg egykori szobatársa fejéből pattant ki. Aki egyébként nyíltan meleg; nemrég az Advocate melegmagazinban is szerepelt.

A fiatal férfi – aki a Facebook-csapatból való kiválása után Barack Obama elnökválasztási online megjelenését irányította – friss, bár természetesen alaposan előkészített kezdeményezése egyértelműen a non-profit szektort célozza, pontosabban a non-profit szervezeteket és a jótékonykodókat szeretné összehozni egymással. Mint a Jumo indulását bejelentő üzenetben írta: „Olyan hálózatot akartam építeni, ahol a hétköznapi emberek megtalálják, követik és támogatják azokat, akik éjt nappallá téve dolgoznak a változásért a helyi közösségekben és szerte a világon.” A jumo szó joruba nyelven azt jelenti, „együtt, egyetértésben”.

S a civil szervezetek között melegjogi szervezetek is szerepelnek – jelentette be az indulás utáni napon a nyíltan meleg Chris Hughes és élettársa, Sean Eldridge. Az érintett melegszervezetek vagy csoportosulások között található a Gay & Lesbian Advocates & Defenders, az Equality Maryland és az Empire State Pride Agenda. Természetesen fent vannak egészségügyi és környezetvédelmi szervezetek is.

A közösségi oldal egyébként nagyban hasonlít a Facebook-hoz; a Jumóra be sem lehet lépni Facebook-account nélkül. A hasonlóságot mutatja a Top News szolgáltatás, a lájkolás és a posztolás itt (ez utóbbit a Jumo-n valami oknál fogva Talk-nak hívják).

fotó: gay.ru (The Advocate)

Hanzli Péter

2019. 08. 20. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.