Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Blatter: „A melegek csak ne szeretkezzenek!”

2022-ben a futball-világbajnokságot a homoszexualitást tiltó Katar rendezi meg, amit melegszervezetek garmadája nehezményezett. Joseph Blatter, a FIFA elnöke igencsak fura gyógyírt javasolt a problémára: a sportesemény miatt a közel-keleti országba utazó LMBT emberek ne éljenek szexuális életet. FRISSÍTVE

A svájci Blatter zseniális ötletét a bajnokságnak idén helyet adott Dél-Afrikai Köztársaság elnökével tartott közös sajtótájékoztatón prezentálta.

Természetesen Blatter mondatának elhangzása után rögtön leszögezte, hogy a FIFA a diszkrimináció minden formáját ellenzi: továbbá abban is reménykednek, hogy a 2022-es világbajnokságig hátralévő 12 év alatt változik a katariak toleranciaszintje.

Blatter kijelentése heves reakciókat váltott ki. Közvetlenül a kijelentés után kritizálni kezdte Blattert John Amaechi, a nyíltan meleg egykori NBA-sztár is. Véleménye szerint a FIFA elnökétől egy ilyen kijelentés teljes mértékben elfogadhatatlan. Véleménye nem csak tíz év múlva lesz elavult, hanem ma is az - fogalmazott. A sportvezető nemsokkal később külön sajtótájékoztatón elnézést is kért a kijelentésért.

fotó: qortuba.org

Langer Ármin 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.