Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A HIV pozitív pornós betiltaná a bareback szexet!

A 24 éves pornószínész Derrick Burts, aki októberben fertőződött meg egy forgatás alkalmával, arra a véleményre jutott, hogy kötelezővé kellene tenni az óvszerhasználatot a pornószakmában.

Az amerikai hetero pornóban szereplőknél előírás, hogy rendszeresen ellenőrizni kell egészségüket, és a nyilvántartással is összevetik a kapott eredményeket, így csökkentve illetve nyomon követve a lehetséges fertőzések kockázatát. Ez a rendszer nem vonatkozik a meleg pornóban szereplőkre. A szerencsétlenül járt pornószínész pedig nem csak hetero, de meleg filmek főszereplője is volt. Óvszert pedig csak általában használt.

A vizsgálatot végző klinika tájékoztatása szerint Burts egy ismert HIV pozitív pornószínésztől kapta el a vírust. Azonban sem a nevét, sem a nemét, sem pedig azt nem árulták el számára, hogy egyáltalán pornószínész-e az illető, mert az ilyen jellegű adatokat bizalmasan kezelik.

Minden esetre a Derrick Brutus úgy hiszi, hogy egy meleg filmforgatáson kaphatta meg a vírust, orális jelenet forgatása közben, ahol nem szokás óvszert használni.

A szűrést végző klinika szerint személyes magánügy, hogyan fertőződött meg páciensük, ezért további adatokkal nem tudnak szolgálni a fertőzés körülményeivel kapcsolatosan.

Brutus szerint ez nem felel meg a valóságnak, mert a magánéletében csak a barátnőjével élt szexuális életet, akitől a fertőződés lehetősége kizárt. Ezért nem lehet magánügy a fertőzöttsége, mert nem magánúton kapta, hanem filmezés közben.

A pornósztár szerint a HIV-teszt és egyéb szűrővizsgálatok nem nyújtanak elegendő védelmet, hogy a filmben szereplők egészségesek maradjanak. Neki is meg voltak a szükséges negatív leletek, amíg elkapta a HIV-et.

Brutus szerint meg kellene követelni a pornóiparban, a filmszereplők kötelező óvszerhasználatát.

Jakab István
 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.