Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Metamor Klub, január 11.

A Moravcsik Alapítvány Kuratóriuma nevében tisztelettel meghívjuk Önt és ismerőseit a METAMOR Klub előadás sorozatára, melynek keretében megismerkedhetnek a transzszexualizmus lelki, biológiai és jogi hátterével. A klub az átalakulással kapcsolatos információkkal, és az azt követő problémák megoldásában kíván segítséget nyújtani, valamint nyugodt, kellemes találkozási helyet biztosítani a transzszexuális személyek számára.

A transzszexuális állapot jól azonosítható és nemi-átalakító műtéttel sikeresen kezelhető.

A Moravcsik Alapítvány szervezésében és bonyolításában 2010. május 25-én „METAMOR Klub” néven transzszexuális klubot indítottunk, melynek célja, hogy adekvát tanácsadásban részesüljenek és problémáik megoldásában segítséghez jussanak a nemi identitás zavarral küzdő személyek, vagy ahogyan széleskörűen ismert, a transzszexuálisok. Háromhetente megrendezésre kerülő tematikus előadásokkal, beszélgetésekkel egybekötött találkozókat szervezünk az ezen a területen jártas szakemberek közreműködésével, ahol a jogi útvesztőktől a család- és párkapcsolati konfliktusokon, műtéti eljárásokon keresztül a férfi, ill. női szerepek elsajátításáig számos kérdéssel foglalkozunk.

A Klub 2011-ben is folytatódik. Első alkalommal három elismert, a transzszexualizmusban jártas szakember közreműködésével tartunk kerekasztal beszélgetést, melynek fő témája a biztonság, ezen belül a különféle hormonterápiák, hormonkészítmények hatásai, a kezelések rövid és hosszú távú kockázatai, valamint a szűrések fontossága. A beszélgetés során, a résztvevők feltehetik kérdéseiket a szakembereknek és megoszthatják tapasztalataikat egymással. A kerekasztal moderátora: dr. Simon Lajos.

Biztonságos utakon
Hormonterápia, nőgyógyászati és urológiai szűrések

Időpont: 2011. január 11. (kedd) 18 óra

Résztvevők:
dr. Csermely Gyula
nőgyógyász főorvos

dr. Pánovics József
urológus, egyetemi docens

dr. Rácz Károly
endokrinológus, egyetemi tanár

Helyszín: Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika tanácsterme (1083 Budapest, Balassa utca 6.)
 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.