Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Férfi pár a „Szombat esti láz“ osztrák változatában

Az Ausztriában „Dancing Stars“ néven futó sorozat hatodik szériája 2011. március 11-én indul. Alfons Haider, a sorozat eddigi műsorvezetője ezúttal maga is a táncparketten próbálkozik, és saját kérésére férfi partnerrel. A melegségét régóta nyíltan vállaló színész meglepetést ezzel senkinek sem okoz.

Az Osztrák Televízió (ORF) döntése azonban méltán tükrözi a társadalmi szemléletváltást Ausztriában. A „tv-media“ című folyóiratnak adott nyilatkozatában Alfons Haider nem annyira e lépés társadalmi jelentőségét hangsúlyozza, ő a közönség szórakoztatását vállalja a műsorban. És ezt férfi partnerrel alkalmasabbnak találja. Természetesen számára is egyértelmű, hogy ez nemcsak bizonyítéka a melegek elfogadásának Ausztriában, hanem még tovább erősítheti azt. Különösebb ellenállásra konzervatív oldalról sem számít a népszerű színész, a kíváncsiság minden bizonnyal győzedelmeskedni fog.

Alfons Haider kiemeli, hogy számára a felkészülés nehezebb lesz, mint kollégái esetében, hiszen az azonos nemű pároknál megszokott a koreográfián belüli szerepcsere, neki tehát a vezető és követő lépéseit is el kell sajátítania. Némi gyakorlásra a műsor indulása előtt egy hónappal máris alkalma nyílik, hiszen a február 12-én megrendezésre kerülő Szivárványbál visszatérő vendége.

A mellékelt fotó a 2004-es Szivárványbálon készült, melyen Alfons Haider a jelenlegi osztrák elnökkel, Heinz Fischerrel látható.

fotó: soho.or.at

A Der Standard alapján: Baksy Péter
 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.