Meleg Golden Globe | FrissMeleg.hu where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Meleg Golden Globe

Vasárnap este átadták az Arany Glóbusz-díjakat Los Angelesben. A Hollywood Foreign Press Association, azaz a hollywoodi külföldi tudósítók szervezetének elismerése sokak szerint a papírformát hozta. Több díjban is részesült a The Kids Are All Right című leszbikus témájú film, s három díjat bezsebelt a népszerű musical-sorozat, a Glee is.

A vígjáték/musical kategória legjobb filmje díját a hírportálunk által már többször is emlegetett The Kids Are All Right című leszbikus vígjáték nyerte, az ukrán származású amerikai filmrendező, Lisa Cholodenko alkotása (akit magát is jelöltek a rendező kategóriában). A film arról szól, hogy egy leszbikus pár (Julianne Moore (Jules) és Annette Bening (Nic)) együtt neveli mesterséges megtermékenyítéssel született kamaszt gyermekeit, ám a helyzet bonyolódik, mikor feltűnik a színen a biológiai apa. A filmet korábban a berlini filmfesztivál keretében kiosztásra kerülő Teddy-díjjal is jutalmazták már, s az Oscarra is esélyesnek tartják.

A várakozásoknak megfelelően a film női főszereplője, Annette Benning átvehette a legjobb női vígjáték/musical színésznő díját is. Mindez egyébként a második Golden Globe-ja, az elsőt Szabó István Csodálatos Júliájáért kapta. A színpadra készülő színésznő egyébként nem csak férjét, Warren Beatty-t csókolta meg még az asztaloknál, hanem filmbéli partnernőjét, Julianne Moore-t is. Beszédében külön megköszönte, hogy a tudósítók ezt a nagyon speciális filmet díjazták, melynek központi motívuma két nő mindent legyőző szerelme.

Külön kiemelhető még LMBT-témában Natalie Portman díjazása is a legjobb drámai női főszereplő kategóriában. A fekete hattyú című filmben egy biszexuális balett-táncosnő megformálásáért találták a legjobbnak.

A televíziós műfajban a vígjáték/musical kategóriát fontos még megemlíteni LMBT-szemszögből. A kategória legjobb sorozata a melegek körében is rendkívül népszerű Glee - Sztárok leszünk! című musical-sorozat lett. S – talán nem kis meglepetésre – két nyíltan meleg vagy leszbikus színészt is díjaztak ennek köszönhetően. A legjobb férfi mellékszereplő sorozat/minisorozat/tévéfilm kategóriában a fiatal (még csak 20 esztendős) Chris Colfer lett, aki nemcsak maga meleg, hanem meleg karaktert is alakít a sorozatban (az AfterElton tavaly év végi szavazásán megválasztották „az év nyíltan homo- vagy biszexuális férfijának” is). A meglehetősen meghatódott énekes-színész a könnyeivel küszködve tartotta meg köszönő beszédét. Ugyanezen kategória női díjazottja pedig a nyíltan leszbikus Jane Lynch lett, aki a sorozatban szereplő iskola igazgatóhelyettesét alakítja. A színésznő beszédében elsősorban feleségének, Dr. Lara Embry-nek köszönte meg a díjat.

A drámai filmkategória győztese a Facebook születéséről szóló A közösségi háló című alkotás lett, amely megkapta a legjobb rendező (David Fincher ) és forgatókönyv (Aaron Sorkin) díját is. Cecil B. DeMille Életműdíjban pedig a színészveterán Robert De Niro részesült.

fotók: advocate.com; tetu.com

Hanzli Péter

Most pedig következzék az összes díjazott listája (az átadás sorrendjében):

Legjobb férfi mellékszereplő:
Christian Bale - THE FIGHTER

Legjobb női főszereplő - drámai sorozat:
Katey Segal - SONS OF ANARCHY

Legjobb minisorozat:
CARLOS

Legjobb férfi mellékszereplő - sorozat/minisorozat/tévéfilm:
Chris Colfer - GLEE - SZTÁROK LESZÜNK

Legjobb férfi főszereplő - drámai sorozat:
Steve Buscemi - GENGSZTERKORZÓ

Legjobb sorozat - dráma:
GENGSZTERKORZÓ

Legjobb eredeti filmbetétdal:
"You Haven't Seen The Last Of Me" - Zene és szöveg: Dianne Warren, Előadó: Cher - DÍVA

Legjobb eredeti filmzene:
Trent Reznor és Atticus Ross - A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ

Legjobb animációs film:
TOY STORY 3

Legjobb női főszereplő - vígjáték/musical:
Anette Bening - THE KIDS ARE ALL RIGHT

Legjobb férfi főszereplő - minisorozat/tévéfilm:
Al Pacino - DR. HALÁL

Legjobb női főszereplő - minisorozat/tévéfilm:
Claire Danes - TEMPLE GRANDIN

Legjobb forgatókönyv:
Aaron Sorkin - A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ

Legjobb női mellékszereplő - sorozat/minisorozat/tévéfilm
Jane Lynch - GLEE - SZTÁROK LESZÜNK

Legjobb idegennyelvű film:
EGY JOBB VILÁG (Dánia)

Legjobb női főszereplő - vígjátéksorozat:
Laura Linney - THE BIG C

Legjobb férfi főszereplő - vígjátéksorozat:
Jim Parsons - AGYMENŐK

Legjobb női mellékszereplő:
Melissa Leo - THE FIGHTER

Cecil B. DeMille Életműdíj:
Robert De Niro

Legjobb rendező:
David Fincher - A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ

Legjobb sorozat - vígjáték/musical:
GLEE - SZTÁROK LESZÜNK

Legjobb férfi főszereplő - vígjáték/musical:
Paul Giamatti - BARNEY'S VERSION

Legjobb női főszereplő - dráma:
Natalie Portman - FEKETE HATTYÚ

Legjobb film - vígjáték/musical:
THE KIDS ARE ALL RIGHT

Legjobb férfi főszereplő - dráma:
Colin Firth - A KIRÁLY BESZÉDE

Legjobb film - dráma:
A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ

2018. 08. 19. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.