Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A melegek környezettudatosabbak, mint a heterók?

Egy közelmúltban közölt felmérés tanúsága szerint az Egyesült Államokban élő melegek – pontosabban az LMBT közösség tagjai – jobban aggódnak a környezetért, jóval környezettudatosabb a gondolkodásmódjuk, mint heteróknak. A magyar melegekről egyelőre hasonló információk nem láttak napvilágot…

A felmérés szerint – melyet a Harris közvélemény-kutató cég végzett, s eredményének bizonyos részleteit most a Pinknews tette közzé –a felnőtt LMBT közösség tagjainak 55 százaléka mondta azt, hogy „személyesen törődnek a környezettel és aggódnak annak jövőjéért”. Érdekes módon a heteroszexuális mintából erre a kérdésre csak 33 százalék válaszolt így. Sőt az adatok azt mutatják, hogy az LMBT emberek 40 százaléka kifejezetten felszólít másokat is arra, hogy fordítsanak nagyobb gondot a környezet védelmére. A heterók között egyébként ez az arány 24 százalék.

Az eredményekhez hozzá tartozik az is, hogy az amerikai LMBT közösség hozzáállása a környezetvédelmi kérdésekhez folyamatosan javul: 2010-ben ugyanis több tagja volt az LMBT közösségnek – 2009-hez képest – aki úgy fogalmazott, hogy „törődik a környezettel”. A környezetet érő veszélyhelyzet értékelése pedig drámai változást tükröz: míg 2009-ben a melegeknek csak a 38 százaléka látta úgy, hogy a környezet kifejezetten veszélyben van, addig ez az arány 2010-re 47 százalék lett.

A közvélemény-kutatás 2010 decemberében zajlott, s 2352 felnőtt vett részt rajta, akik közül 347 fő vallotta magát az LMBT közösség tagjának.

fotó: gay.ru

Hanzli Péter

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.