Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Gobbi Hilda Filmklub februári programja

Februárban ismét Gobbi Hilda Filmklub a VisMaiorban. A szervezők ezúttal a Halgyermek (El niño pez)című argentin-spanyol-francia filmet vetítik,magyar felirattal. A film után Tóth Herta szociológussal és Béres Deák Rita kulturális antropológussal beszélgetnek a szervezők a leszbikus kapcsolatokban meglévő társadalmi különbségekről: nehézségekről, feloldásról és megértésről.

HALGYERMEK (El niño pez)

R.: Lucía Puenzo, argentin-spanyol-francia film, 96 perc, 2009.

Nyelv: spanyol; Felirat: magyar

Lala, Buenos Aires legelőkelőbb negyedéből származik. Beleszeret a 20 éves paraguayi Guayi-ba, aki szolgálóként dolgozik náluk. Arról álmodoznak, hogy majd együtt élnek Paraguayban, a Ypoá tó partján. Lala apjának halálakor menekülni kényszerülnek. Amíg Lala Ypoában szerelmére vár, megpróbálja feltárni múltját, megtalálni a kapcsolatot titokzatos terhessége és a halgyermek legendája között. Eközben Guayi-t a fiatalkorúak intézetében tartják egy régebben elkövetett bűnéért.

A film után Tóth Herta szociológussal és Béres Deák Rita kulturális antropológussal beszélgetünk a leszbikus kapcsolatokban meglévő társadalmi különbségekről: nehézségekről, feloldásról és megértésről.

A vetítés helye: Vis Major Kávézó (Szt. István krt. 2., bejárat a Pozsonyi utca felől)

Ideje: február 5. szombat, este 6 órától

A mozi díjtalan, adományokat elfogadunk!

A Gobbi Hilda Filmklub a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Vis Major Kávézó közös programja. Támogató: budapestpride.hu.

Médiatámogató: frissmeleg.hu, Pocok klub, pride.hu, NaNE levlista

Labrisz & Vis Major Kávézó

forrás és képek: Gobbi Hilda Filmklub

2019. 02. 21. Csütörtök

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.