Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Előbújt Steven Davies angol krikettjátékos

Az angol krikettcsapat kapus poszton játszó tagja, Steven Davies nyilvánosságra hozta, hogy meleg. A professzionális krikettjátékosok között ő az első, aki még pályafutása közben előbújt. A 24 éves játékos hónapok óta tartó vívódások után hozta meg döntését. A Daily Telegraph-al készített őszinte és megindító interjúban Davies elmondta, hogy nem tudott tovább hazudni a szexualitásáról.

Daviesnek tehát hatalmas megkönnyebbülést jelent, hogy már tisztán és őszintén beszélhet. Öt évvel ezelőtt mondta el szüleinek, hogy meleg, akik teljes támogatásukról biztosították és biztosítják mind a mai napig. „Megbékéltem azzal, aki vagyok, és örülök, hogy elmondhatom nyilvánosan is, hogy ki vagyok.”

Reméli döntése segíteni fog más fiataloknak is bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy kövessék példáját. Úgy érzi, itt volt az ideje számára, hogy megtegye ezt a lépést, helyesen cselekedett, és ha mások is így tesznek, akkor egyre elfogadottabbá válik a melegség. Ez pedig jó dolog.

Nyilatkozatában elmondta, hogy valódi énjének rejtegetése álságossá tette csapattársaihoz való viszonyát. Rettegett a hosszabb nemzetközi versenyektől, mert titkolnia kellett életének egyik fontos részét csapattársai előtt.

Davies azután döntötte el, hogy megbízik kollégáiban, miután felkérték az egyik legnevesebb krikett kupában (az ún. The Ashes-ben) való részvételre, Ausztráliában.

Ha többet szeretnél megtudni a krikett szabályairól és arról, hogy mi az az Ash kupa, kattints IDE.

A csapattársak csodálatosan, támogatólag viselkedtek, legfőképp kapustársa és a csapatkapitány. Most már reménykedik a hosszú, sikeres és magas színvonalú sportkarrierben.

fotók: static.guim.co.uk; www.advocate.com

Melegh István Zoltán

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.