Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Új-Zélandon aggasztóan emelkedik a HIV-fertőzöttek száma

Ekkora arányú növekedés még az nyolcvanas években sem volt Új-Zélandon. A legtöbben 2008-ban fertőzödtek meg HIV-vel, amikor 93 meleg vagy biszexuális személy tesztje lett pozitív. A fertőzöttek több mint fele olyan férfi, aki férfiakkal áll szexuális kapcsolatban.

Shaun Robinson, az Új-Zéland-i AIDS Alapítvány vezetője már felettébb aggódik a meleg és biszexuális férfiak biztonsága miatt. Szerinte sem volt még ilyen rossz a helyzet hazájában.

Igyekeznek, hogy minél több ember tesztet csináltasson, így még talán idejében megakadályozzák az ilyen arányú növekedést és talán a már fertőzöttekkel is idejében el tudnak kezdeni foglalkozni. A legnagyobb probléma, hogy az említett csoport által újonnan felfedezett pozitív férfiak nagy része valószínűleg már régóta együtt él a vírussal, de mivel ezt nem tudta nagyobb eséllyel adta tovább az “ajándék”-ot. Ez persze elkerülhető lett volna a rendszeres HIV teszttel – mondja a vezető.

A feltételezések szerint olyan 1800 HIV-pozitív él ma Új-Zélandon, nagyobb részük meleg vagy biszexuális férfi.

fotó: pinknews.co.uk

Rózsa Milán

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.