Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

AIDS Life Cycle: 545 mérföld bringával 7 nap alatt, Scott Hermannal

Scott Herman, a 27 éves személyi edző, színész és modell 2500 társával együtt júniusban San Francisco-tól Los Angeles-ig fog tekerni a világ legnagyobb HIV/AIDS adománygyűjtő eseményén az AIDS/Life Cycle-ön. Scott a saját magáról elnevezett fitness termének csapatát vezeti az 525 mérföld (845 km) hosszú és 7 napig tartó úton, segítve az adománygyűjtést a los angeles-i meleg és leszbikus központ HIV/AIDS vonatkozású szolgáltatásaira, és a San Franciscói AIDS alapítványt.

Ez az év azért is különleges, mert pont június 5-én lesz a 30. évfordulója annak, hogy az USA-ban harcolni kezdtek az AIDS ellen. Ezen a napon hozták nyilvánosságra azt a jelentést, amelyben beszámoltak az új betegségről, amelyet később AIDS-nek neveztek el.

Scott nyílt támogatója az LMBT közösségnek, s a melegek házasságának is – tudósít róla bestgaynewsmagazine.com. A ScottHermanFitness.com tulajdonosa 2007-ben megnyerte a Men’s Health magazin kockahas versenyét, és Amerika szerte híres megnyerő külsejéről, izmos fizikumáról. Most AIDS/Life Cycle (ALC) versenyre készül. Amikor jelentkezett, még nem volt tapasztalata a hosszú távú kerékpározás terén, sőt még kerékpárja sem volt (magáról a versenyről bővebben az aidslifecycle.org honlapon olvashatsz).

„Egy új fizikai kihívás mindig feldob. Különösen akkor, ha közben olyan dolgot támogathatok, amelyért lelkesedem. Az a foglalkozásom, hogy segítsem az embereket, hogy a lehető legegészségesebbek legyenek, és pontosan ezt szeretném tenni az ALC-en való részvétellel is. A kerékpáros túra pénzt gyűjt azokra a programokra, amelyek segítik a HIV-vel együtt élő embereket, és azokra a programokra, amelyek elsősorban a HIV fertőzés megelőzésében segítenek.” – nyilatkozta Scott Herman.

Scott hat fős csapata kb. 3100 társával indul útnak. Az USA majdnem mindegyik államából, valamint 11 másik országból érkeznek résztvevők, akik közül 600 fő önkéntes segítő. Valamennyi versenyző fejenként legalább 3000 dollárt szeretne gyűjteni, sőt Scott csapata legalább 200000 dollár összegyűjtését tűzte ki célul. Az amerikai AIDS Központ és Alapítvány úgy véli, az idén megdől a 2008. évi 12,3 millió dolláros rekord.

fotók: images.quickblogcast.com; sphotos.ak.fbcdn.net

Melegh István Zoltán

2020. 08. 09. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.