Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A modern családtag: Emmy

Az idén immár a 63. alkalommal került kiosztásra az Oscar „tévés kistestvére”, az Emmy díj. Amikor azt mondtam kistestvér, ezen egyáltalán nem azt kell érteni, hogy itt nem láthatunk A listás sztárokat, csupán annyit, hogy van esély számunkra kedves, kevésbé „ország-világ hírneves” karakterekkel is találkozni a nomináltak között.

Az este a legnagyobb díjátadók hagyományaihoz hasonlóan a műsorvezető nyitószámával kezdődött, amire idén a Glee gonosz Sue-jaként népszerűvé vált (s nyíltan leszbikus – a szerk.) Jane Lynch-t kérték fel. Érdemes végignézni a videót, amelyben végig sztárparádéval találkozunk, kezdve mindjárt Leonard Nimoy-al (Spock a Star Trekből), mint „Mr. President of Television”.

A vígjáték kategóriák díjazottjaival kezdődött meg a gála tartalmi része, melyet elsöprő fölényben már a tavaly is helyet kapó Modern Család (Modern Family) nyert meg. Többek között hazavihette a legjobb női mellékszereplő díját Julie Bowen (Claire Dunphy), a legjobb férfi mellékszereplőét Ty Burell (Phil Dunphy), és nem nagy meglepetésre ezek után az egész sorozat a legjobb vígjáték díját is megkapta.

A legjobb színésznő díját, maradva a vígjátékoknál, számomra egy nagyon kedves színésznő nyerte meg. Kedves, mert az egyik kedvenc sorozatomban játszott a Szívek Szállodájában (Gilmore Girls), valamint azért is, mert folyton bizonyítja, hogy nem kellenek 90-60-90-es méretek ahhoz, hogy valaki jól játsszon. Ezzel már el is árultam a nyertest, jöjjenek a fanfárok, igen, Melissa McCarthy a Mike & Mollyból.

A legjobb férfi színész Jim Parsons (Sheldon Cooper) lett az Agymenőkből (The Big Bang Theory), aki díjátadónak „megnyerte” Charlie Sheent, így persze nem maradhatott ki egy rövid utalás a Két pasi – meg egy kicsi (Two and a Half Men) körül régóta húzódó botrányra.

A drámai részleg már nem mutatott akkora egyöntetűséget, mint a vígjátékok, így több shownak is lehetősége volt begyűjteni egy-egy szobrocskát.

A mindenki által imádva gyűlölt House doktor is üres kézzel mehetett haza, miután a Tiszta szívvel fociból (Friday night lights) Kyle Chandler (Eric Taylor) kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Emmyt. A Vészhelyzetben feltűnt Julianna Margules a női főszereplői díját zsebelte be A férjem védelmében (The Good Wife) című sorozatban nyújtott alakításáért. A legjobb dráma sorozat díját pedig már a boríték kibontása nélkül is meg lehetett volna mondani, hiszen immár negyedszerre egymás után a Reklámőrültek (Mad Men) vihette azt haza. Egy biztos: gondolkozni már nem kell sokat azon, hogy hova tegyék.

A hollywoodi nagyágyúk az Emmy tekintetében sem maradhattak ki, így Gwyneth Paltrow a Gleeben nyújtott leheletnyi szerepéért, valamint Justin Timberlake a Saturday Night Live esetében is díjhoz jutott.

A mini sorozat kategóriájában a Downton Abbey, a Mildred Pierce és a The Kennedys rendesen kitakarítottak minden más lehetőséget. A legjobb mini sorozat a Downton Abbey lett, míg a Mildred Pierce Kate Winslet és Guy Pearce díjazása miatt került a palettára, na meg Guy beszéde miatt, ahol Kate és a szex kerül szóba.

Végül érdemes megnézni egy másik videót, amely szintén az idei show-t színesítette. Tudtátok, hogy az Office-ba új szereplők érkeznek?

fotók: guardian.co.uk; gay.ru

Deadflowers

2020. 07. 05. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.