Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mégis vannak melegek Iránban

Ahmedinezsádnak nincs igaza: mégis vannak melegek Iránban. Legalábbis ez derül ki egy iráni meleg gondolatait közvetítő videóból, mely szeptember 13-án került fel a YouTube-ra.

Az iráni férfi a videóban arról is beszél, hogy homoszexuális, biszexuális, transznemű, transzszexuális, interszexuális és queer emberek, a „szivárvány közösség” tagjaiként határok nélkül léteznek, így a világ minden országában fellelhetők. A férfi leszögezi: a közösség tagjai „egymás mellett állnak”, s mindet megtesznek a „heteroszexualitás és a patriarchátus kötelező ideológiája” ellen.

A videó egyébként az idei Nemzetközi Homofóbia- és Transzfóbiaellenes Világnap hatására indult kampánykeretében készült és került fel az Internetre.

David Boklund - GayBatman

2020. 07. 12. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.