Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

AIDS cikk a Népszavában

A Népszava Szép szó című hétvégi mellékletében egész oldalas cikk jelent meg a magyarországi HIV/AIDS helyzetről, kezdetektől napjainkig, az AIDS világnap apropóján Jakab István tollából. A tényfeltáró cikk teljes változatát, a lap online felületén tette közé. A lap szombati nyomtatott számában a cikk rövídített változata jelent meg az újság utolsó oldalán.

„Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a HIV-fertőzés nem jelent egyet a biztos halállal. A betegség végstádiuma az AIDS visszafordítható, ha az érintettek életük végéig kombinált vírusellenes gyógyszereket szednek. Magyarországon mégis egyre többen halnak meg AIDS-ben. 2010-ben az előző évhez képest 30%-kal növekedett az újonnan diagnosztizált esetek száma. Sokan a késői felismerés miatt lesznek az AIDS áldozatai, de azok sem érezhetik magukat teljesen biztonságban, akiket időben szűrtek ki.” –olvasható a Népszava cikkében.

Az írás átfogó képest ad magyarországi HIV-helyzetről, az érintettek problémáiról, az ellátórendszerről, és bepillantást enged a hazai HIV prevenciós pénzek elosztásáról és annak felhasználásáról.

A teljes cikk www.nepszava.hu/articles/article.php olvasható.
 

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.