Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Növekszik a HIV-fertőzések száma Izraelben

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium keddi közleményében hívta fel a figyelmet a „drámaian növekvő” HIV-pozitív jellegű megbetegedésekre az országban. A megoldást a felelősségteljes szexuális érintkezésekben látják, vagyis az óvszerek használatában.

Egy kedden megjelent közleményben a hivatalos izraeli egészségügyi szervezetek aggodalmukat fejezik ki a „drámaian növekvő” HIV-es megbetegedések miatt. A felmérés szerint a növekedés főleg a meleg férfiak körében volt tapasztalható.

A Jerusalem Post adatai szerint a tavalyi évben 420 esetben diagnosztizálták a halálos kórt okozó vírus jelenlétét az egyébként 7,8 milliós lakosság körében. Ebből 148 esetben meleg férfiak fertőződtek meg, ami a felét teszi ki a férfiak közötti megbetegedéseknek. A fertőződési ráta a meleg férfiak körében négyszeres növekedést mutat a 2000-ben mértekhez képest az Egészségügyi Minisztérium szerint.

Egy 2010-es tanulmány szerint, melyet 2000 homoszexuális férfi körében végeztek el, a megkérdezettek 20%-a azt vallotta, hogy nem használt óvszert az elmúlt hat hónapban szexuális érintkezései során. A dolog érdekessége, hogy a felmérést 2000-ben is elvégezték, s az óvszert nem használók aránya akkor is éppen ennyi volt.

Bobák Zsombor

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.