Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Homofób kijelentésért kapott büntetést az angol focista

Michael Ball, az angol első osztályú Leicester City futballcsapatának védője 6000 font (2.148.000 Ft) pénzbüntetést kapott, mert a Twitter nevű közösségi oldalon egy melegségét nyíltan vállaló színészt „fucking queer”-nek nevezett. A „Daily Mirror” c. lap tudósítása szerint ez az eddigi legmagasabb pénzbüntetés, amit az angol labdarúgószövetség homofób megnyilvánulások miatt kirótt.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A kiváltó ok Ball múlt hónapban közzétett Twitter-bejegyzése volt a Fiúk a klubból c. sorozatból ismert Antony Cottonról. Az angol válogatottban is egykor szerepet vállaló futballista bevallotta, hogy ezzel túllépett egy határt. Az egyesület vezetése Ball egy évre szóló szerződését idő előtt felbontotta, amit azonban a sportpályán nyújtott gyenge teljesítménnyel indokolt (Ball tavaly nyár óta mindössze háromszor léphetett pályára).

Az angol labdarúgó szövetség már évek óta küzd a homofóbia ellen a futballpályákon. Mindezt nem minden ok nélkül teszi, ebben az évben ugyanis már másodszor hangzik el homofób kijelentés angol focista szájából. Január elején a hetedosztályú Oxford City csapatában játszó Lee Steele a következőket írta Gareth Thomasról, a köztudottan meleg ex-rögbijátékosról: „Csak akkor aludnék vele egy ágyban, ha lakatot tennének a fenekére.” Vajon hogyan fogant egyáltalán a gondolat Steele fejében?

forrás és fotó: www.queer.de

Komáromy András

 

 

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.