where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az angol fociklubok aláírták a homofóbia-elleni chartát

Mind a húsz futballklub, amelyek részt vesznek a Premier Ligában, aláírták azt a tavaly született chartát, amelynek értelmében mindent meg kívánnak tenni a homofóbia és a transzfóbia ellen, a pályákon és a lelátókon egyaránt. Az említett futballcsapatok a minap tettek erről közzé egy sajtónyilatkozatot.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A chartás kezdeményezés, melynek célja a homofóbia és a transzfóbia megnyilvánulásainak visszaszorítása a pályákon és a lelátókon még tavaly indult, s az nem máshoz, mint a brit kormányhoz köthető. Igaz számos híresség is támogatta a kampányt, így többek között Stephen Fry színész és író, valamint Billie Jean King és Martina Navratilova teniszezők. A chartához időközben csatlakozott az angol Labdarúgó-szövetség, az angliai és walesi cricket szövetség, a rugby liga, valamint a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékok szervező bizottsága is.

A chartához a Premier Liga még 2011 júniusában csatlakozott, ám csak most írta alá külön-külön az összes futballcsapat is – nyilatkozta Richard Scudamore, a Premier Liga feje (a mellékelt képen Matt Bloomfield középpályás írja alá a chartát). A charta kimondja: minden embernek biztosítani kell a lehetőséget, hogy részt vehessen bármilyen sportágban, függetlenül identitásától. „Együtt fogunk dolgozni és egyénileg is dolgozunk, hogy megszabaduljon a sport a homofóbiától és a transzfóbiától. Teszünk azért, hogy a futball olyan sport legyen, ahol mindenki örülhet – a résztvevők, a mérkőzések nézői és azok, akik ott dolgoznak vagy önkéntesek. Azon fogunk dolgozni az összes csoporttal, hogy megszüntessük az elfogadhatatlan viselkedést” – olvasható a dokumentumban.

fotó: gay.ru

Hanzli Péter

 
2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.