Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az angol fociklubok aláírták a homofóbia-elleni chartát

Mind a húsz futballklub, amelyek részt vesznek a Premier Ligában, aláírták azt a tavaly született chartát, amelynek értelmében mindent meg kívánnak tenni a homofóbia és a transzfóbia ellen, a pályákon és a lelátókon egyaránt. Az említett futballcsapatok a minap tettek erről közzé egy sajtónyilatkozatot.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A chartás kezdeményezés, melynek célja a homofóbia és a transzfóbia megnyilvánulásainak visszaszorítása a pályákon és a lelátókon még tavaly indult, s az nem máshoz, mint a brit kormányhoz köthető. Igaz számos híresség is támogatta a kampányt, így többek között Stephen Fry színész és író, valamint Billie Jean King és Martina Navratilova teniszezők. A chartához időközben csatlakozott az angol Labdarúgó-szövetség, az angliai és walesi cricket szövetség, a rugby liga, valamint a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékok szervező bizottsága is.

A chartához a Premier Liga még 2011 júniusában csatlakozott, ám csak most írta alá külön-külön az összes futballcsapat is – nyilatkozta Richard Scudamore, a Premier Liga feje (a mellékelt képen Matt Bloomfield középpályás írja alá a chartát). A charta kimondja: minden embernek biztosítani kell a lehetőséget, hogy részt vehessen bármilyen sportágban, függetlenül identitásától. „Együtt fogunk dolgozni és egyénileg is dolgozunk, hogy megszabaduljon a sport a homofóbiától és a transzfóbiától. Teszünk azért, hogy a futball olyan sport legyen, ahol mindenki örülhet – a résztvevők, a mérkőzések nézői és azok, akik ott dolgoznak vagy önkéntesek. Azon fogunk dolgozni az összes csoporttal, hogy megszüntessük az elfogadhatatlan viselkedést” – olvasható a dokumentumban.

fotó: gay.ru

Hanzli Péter

 
2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.