Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Ne légy láthatatlan!

A Queer Kiadó „Ne légy láthatatlan!” irodalmi- és grafikai pályázatának célja, hogy előmozdítsa a homoszexuális közösségek kulturális tevékenységét, és megfelelő kereteket biztosítson ilyen tematikájú mművészeti munkák megjelentetésére. Szellemiségének lényege a tolerancia, a kreativitás és a nyitottság. Hisszük, hogy a „másság” legalább annyiban „azonosság”, és tudjuk, hogy a nyílt kommunikációs terekben indulhat meg igazi társadalmi párbeszéd.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

„Ne légy láthatatlan!”

A www.queerkiado.hu irodalmi és grafikai pályázatot hirdet leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű témában.

A pályázatra olyan pályamunkákat várunk, melyek egyéni megközelítésükkel hozzájárulnak egy sokoldalú látásmód megteremtéséhez a tolerancia jegyében.

Beküldési határidő: 2012. április 20.

Prózapályázat

Egy alkotó maximum három novellával pályázhat.

A beküldött prózamunkák terjedelme maximum 10 000 leütés.

A műveket Word formátumban kell a queerkiado@gmail.com elektronikus levélcímre elküldeni.

A pályaművek előtt minden esetben fel kell tüntetni a szerző nevét (esetlegesen írói álnevét) és e-mail címét.

A beérkezett pályamunkákra visszaigazoló e-mailt küldünk.

Kérésre az eredményhirdetés után rövid értékelő véleményt adunk.

Díjazás: A kiválasztott novellák megjelenési lehetőséget kapnak egy prózaantológiában, amely az eredményhirdetés után egy hónapon belül kiadásra kerül. Az első három helyezett és a különdíjas számára külön felolvasóestet biztosítunk. Az első három helyezett ajándékpéldányt kap.

Eredményhirdetés május 7-én, az eredményről e-mailben értesítjük a résztvevőket. A nyertes pályamunka címe és szerzője a www.queerkiado.hu honlapon és a Facebook oldalon („Ne légy láthatatlan”) is olvasható lesz.

A beküldött pályázatok csak kitöltött adatlappal és a felhasználási szerződés aláírásával együtt érvényesek, melyeket kérünk szintén e-mailben csatolni. A dokumentumok letölthetők a www.queerkiado.hu honlapról.

Grafikai pályázat

A grafikai pályázatra olyan fekete-fehér grafikai alkotásokat várunk, melyek egyedi és kreatív formában reflektálnak a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű témára.
Maximum három alkotással lehet pályázni. A képek esetén kérjük a minél nagyobb felbontást, valamint a fájlnévben és a levélben egyaránt feltüntetni a kép(ek) címét.

Díjazás: A nyertes grafikai alkotás adja a prózaantológia borítóját, ezáltal reprezentálja a kötetet. A nyertes ajándékpéldányt kap. A további kiváló munkákból belső illusztrációt állítunk össze. A legjobb képekből a könyvbemutatón kiállítást rendezünk.

Eredményhirdetés május 7-én, az eredményről e-mailben értesítjük a résztvevőket. A nyertes pályamunka címe és szerzője a www.queerkiado.hu honlapon és a Facebook oldalon („Ne légy láthatatlan”) is olvasható lesz.

A beküldött pályázatok csak kitöltött adatlappal és a felhasználási szerződés aláírásával együtt érvényesek, melyeket kérünk szintén e-mailben csatolni. A dokumentumok letölthetők a www.queerkiado.hu honlapról.

Teljes diszkréció: A pályázat kiírói a birtokukba jutott személyes adatokat, információkat egyértelmű felhatalmazás nélkül, harmadik félnek nem továbbítják, kizárólag a pályázattal kapcsolatos kommunikációra használják fel.

forrás: Queer Kiadó

 
2019. 07. 22. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.