Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Budapesti rendőröknek tartott előadást a Háttér a gyűlölet-bűncselekményekről

Huszonöt budapesti rendőrnek tartott előadást a Háttér munkatársa a homofób és rasszista gyűlölet-bűncselekmények problémájáról és a rendőrségi fellépés lehetőségeiről. A bűnmegelőzési területen dolgozó rendőrök rendszeres továbbképzésének témája ebben a hónapban a "Másság, tolerancia" volt.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A képzés első felében a résztvevő rendőrök az ELTE egyik oktatója segítségével a társadalmi sokszínűség, előítéletek, esélyegyenlőség témáját feldolgozó játékokkal, foglalkozásokkal ismerkedtek meg, hogy ezeket beépíthessék a rendőrség által tartott iskolai foglalkozásokba.

A képzés második fele a gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozott. Az előadás során áttekintettük a gyűlölet-bűncselekmények fogalmát, típusait, a legjellemzőbb áldozati és elkövetői profilokat, a hazai és külföldi statisztikákat, illetve a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó hazai jogszabályokat. Ezután külön foglalkoztunk a gyűlölet-bűncselekmények nyomozására kifejlesztett kriminalisztikai technikákkal. Az előadás végén a rendőrség feladatait összegeztük, kitérve a gyűlölet-bűncselekmények jelentését segítő külföldi kampányokra, jó gyakorlatokra.

forrás: hatter.hu

 
2020. 08. 10. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.