Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mától büntetik a homoszexualitás népszerűsítését Szentpéterváron

Az északi orosz nagyvárosban az ilyen propagandáért a magánszemélyek 5000 rubeles, vagyis átszámítva 35-40 000 forintnak megfelelő büntetésre számíthatnak. A tisztviselőket ennek tízszeresével: 50 ezer rubeles büntetéssel is sújthatják, ha megsértik a szabályozást. Ha jogi személyek nyilvánosan népszerűsítik a homoszexualitást vagy a pedofíliát, 1 millió rubelig terjedő bírságot kell fizetniük - szól a rendelkezés.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Szentpéterváron Vitalij Milonov, a kormányzó Egységes Oroszország képviselője terjesztette be még tavaly a szabálysértési törvény módosítására vonatkozó javaslatot, amely nagy felháborodást váltott ki az érintettek körében, és a jogvédő szervezetek is sorra elítélték. Az amerikai popénekesnő, Madonna is tiltakozott. A képviselő ugyanakkor közölte: nem elégszik meg ezzel, azt szeretné, ha a tiltás országos szintre emelkedne.

Március 13-án Novoszibirszk megyében is hasonló rendelet elfogadását kezdeményezték a közgyűlési képviselők.

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet felszólította Szentpétervár főpolgármesterét, hogy vétózza meg a közgyűlési határozatot. A testület február 29-én fogadta el a szombaton hatályba lépett rendelkezést.

A melegek szervezetei aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a jogszabály miatt megszigorodhatnak Oroszországban ritkaságszámba menő rendezvényeik, így a büszkeség napi felvonulások feltételei.

A homoszexualitást a Szovjetunióban börtönbüntetéssel büntették, és a törvényt csak 1993-ban helyezték hatályon kívül. A homoszexuálisak elleni előítéletek terjedése miatt a meleg közösség továbbra is többnyire illegalitásban él.

A pedofília büntethetőségét március 7-én jelentősen megszigorította az orosz törvényhozás alsóháza. Ha a Szövetségi Tanács, a felsőház is elfogadja az államfő által beterjesztett törvénymódosítási javaslatot, a bíróság kémiai kasztrálásra ítélheti a bűnösnek talált személyt, vagy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiszabhat a pedofíliát elkövetőre.

forrás: MTI

 
2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.