Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

92 éves korában elhunyt a híres meleg amerikai fotóművész és színész

Rendkívül magas kort megért, ám március 7-én elhunyt Cris Alexander, a világhírű, nyíltan meleg amerikai fotóművész és énekes-színész. Azonos nemű párjával, a 86 éves Shaun O'Briennel, a New York City Ballet volt táncosával néhány héttel ezelőtt házasodtak össze – tudósít róla az Advocate.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Cris Alexander 1920. január 14-én született, Alan Smith néven. 1938-ban költözött az oklahomai Tulsából osztálytársával, Tony Randall-el, a későbbi híres hollywoodi színésszel együtt New York-ba. Színészettel, énekes-táncos szerepekkel próbálkozott. Alexander 1944-ben játszott először az On the Town című népszerű Broadway musicalben, de később áttért a fotózásra, s számos ismert világsztárról készített portrét, Martha Graham, táncos és koreográfustól Vivien Leigh színésznőig. Sok éven át a New York City Ballet fotósa, valamint az Andy Warhol’s Interview vezető fotósa volt.

Alexander régóta vállalta melegségét. Korábban volt kapcsolata John Butler táncos-koreográfussal is. Alexander és O’Brien mintegy hatvan éve élt együtt, s a házassági egyenlőség tavalyi New York-i bevezetése tette lehetővé számukra, hogy végre hivatalosan is egybekössék az életüket. Igaz, már csak rövid időre. O’Brien ugyanis február 23-án halt meg; őt követte március 7-én Alexander. Mint azt egyik barátja, Jane Klain elmondta: halálának oka „nagyon egyszerű” – megszakadt a szíve barátja halála miatt.

fotó: gay.ru

Hanzli Péter

 
2019. 07. 22. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.