Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Egy kamasz és Lady Gaga is melegdíjat kapott Amerikában

Egy iskolai zaklatás elleni film korhatárának leszállításáért kampányoló kamasz, a Kasszasiker című zenés tévésorozat producerei és Lady Gaga is díjat kapott a GLAAD melegszervezettől a hét végén New Yorkban. A Hajlakk című musical két alkotója: Craig Zadan és Neil Meron életműdíjat kapott.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A szombaton megrendezett ceremónián az ABC Dancing With The Stars című vetélkedője, a spanyolul sugárzott Caso Cerrado és Primer Impacto című tévéprogramok, valamint Tony Kushner Pulitzer-díjas színműíró legutóbbi munkája ugyancsak elnyerték a Rágalmas Elleni Meleg és Leszbikus Szövegtség (GLAAD) médiadíjait.

Az elismerést az olyan kiemelkedő médiateljesítményért ítélik oda, amely segíti a meleg, a leszbikus, a biszexuális és a transznemű közösség nagyobb elfogadását.

A 17 éves Katy Batler különdíjban részesült, mivel 400 ezer aláírást gyűjtött össze egy online petícióval annak érdekében, hogy az Amerikai Mozgókép Szövetség csökkentse a Bully című, hétvégén az észak-amerikai mozikba került, iskolai zaklatásról szóló dokumentumfilm korhatárát. A szövetség 17 éven aluliaknak nem ajánlotta szülői felügyelet nélkül a film megtekintését.

Craig Zadan és Neil Meron életműdíjat kapott: a producer pár többek között a Kasszasiker című tévésorozaton, valamint a Hajlakk és a Chicago című filmeken dolgozott. A Pariah című film is elismerésben részesült, amely egy afroamerikai tinédzsert ábrázol, aki azzal küzd, hogy nyíltan vállalni tudja leszbikusságát. A különböző kategóriák díjazottjai között szerepelt még Ricky Martin, a The New York Times, valamint a Boston Globe egy cikke, amely egy transznemű tinédzserlány és egypetéjű iker bátyja történetét dolgozta fel.

A GLAAD egyúttal azt is bejelentette, hogy áprilisban Los Angelesben, júniusban pedig San Franciscóban adja át további díjait.

forrás: MTI

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.