Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Náci gyilkosság áldozata lett egy chilei meleg fiatalember

Belehalt sérüléseibe egy brutálisan bántalmazott meleg fiatalember (Daniel Zamudio) Chilében, huszonöt nappal azután, hogy kegyetlenül megverték és horogkeresztet ábrázoló sebekek vágtak a testén. Az ügyészség az emberölés esetében alkalmazandó büntetés kiszabását kérte az ügyben, Sebastian Pinera chilei elnök a diszkriminációellenes törvénytervezet elfogadását követelte.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Négy gyanúsítottat vettek őrizetbe, egyeseket közülük korábban már elítéltek melegek elleni támadások miatt. Az ügyészek emberölés vádjával életfogytiglani elzárást kiszabását kérték. Homoszexuálisok jogaiért fellépő aktivisták azt akarják, hogy kínzás miatt is emeljenek vádat, a támadók ugyanis órákig ütlegelték áldozatukat, cigarettával égették a bőrét és náci jelképeket metszettek a testébe.

forrás: MTI

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.