Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Elindult a FRA európai LMBT kutatása

Az LMBT embereket a mindennapok során érő diszkriminációról alkalmi újsághíreken kívül nagyon kevés szisztematikusan gyűjtött, az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő, összehasonlítható adat áll rendelkezésre. Erre a helyzetre reagálva, az EU Alapjogi Ügynöksége (FRA) elindította az első olyan, az egész EU-ra kiterjedő online felmérést, melynek célja, hogy pontos képet kapjon a (18 évnél idősebb) leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek életéről és tapasztalatairól.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A felmérés 27 EU tagállamra (köztük Magyarországra is) és Horvátországra terjed ki. A maga nemében első ilyen EU-szintű felmérés eredményei nagyban segítik majd az LMBT embereket érintő, egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szakpolitikák kidolgozását az Európai Unióban, kijelölve a következő évek tennivalóit. A felmérés eredményeinek segítségével a nemzeti és európai politikai döntéshozók, illetve civil szervezetek számára lehetővé válik céljaik pontosabb meghatározása érdekképviseleti stratégiájuk és tevékenységük kialakítása során, hogy ezáltal az LMBT közösségek tagjai hátrányos megkülönböztetéstől mentesen élhessenek és fejezhessék ki önmagukat.

A felmérés teljesen névtelen (a résztvevőkről és a kitöltéssel kapcsolatosan nem kerül sor semmilyen adat rögzítésére). A felmérés lebonyolítását a Gallup, egy felmérésekkel és tanácsadással foglalkozó cég végzi.

Hogy az eredményeknek megfelelő súlya legyen, az Európai LMBT Kutatás a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek nagy és sokszínű csoportjának részvételére számít minden országból. Ezért a felmérés sikere szempontjából alapvető fontosságú, hogy a résztvevők e-mailben minél szélesebb kör számára továbbítsák, illetve a közösségi médiában megosszák a felmérést, vagy egyszerűen csak meghívják LMBT barátaikat a felmérésben való részvételre.

forrás: FRA

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.