where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Antinous kiállítás a Hadrianus-villában

Antinóoszt, Hadrianus római császár szeretőjét mutatja be egy csütörtökön nyílt kiállítás Olaszországban. Helyszíne a Rómához közeli Hadrianus-palota, ahol a császár és a szépséges ifjú szerette egymást. Antinóosz (latin írásmód szerint Antinous) a mai napig nem veszített vonzerejéből. Az ókorban istenként imádták, Hadrianus császár várost és templomot szentelt neki, és a mai napig a szépség és a fiatalság ikonjának számít.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Hadrianus császár fiúszeretőjének történetét és alakjának művészi továbbélését több mint ötven szobor, dombormű, érme révén mutatja be az Antinóosz – A szépség csábítása című, november 4-ig látható kiállítás. A tárlat végigkíséri Antinóosz mítoszát az ókortól egészen a reneszánszig és a modern korig a mai Tivolival szomszédos Hadrianus-palota régészeti múzeumában. Az alkotások nagy része a palotakomplexum ásatásaiból származik, innen külföldi múzeumokba került, most pedig visszatért eredeti helyszínére.

A páratlan szépségéről ismert Antinóosszal Hadrianus császár a kis-ázsiai Bithüniában találkozott, Krisztus utáni 125-ben vitte magával Rómába, ahol rabszolgából a császár állandó társává vált. Három évvel később Egyiptomban Antinóosz titokzatos körülmények között a Nílusba veszett, ezért Ozirisz istenként is tisztelték. Az antik források egyaránt szólnak öngyilkosságról és gyilkosságról is.

Az ókori Rómában Hadrianus és Antinóosz szerelme volt az első nyilvánosan vállalt homoszexuális kapcsolat – nyilatkozta a sajtónak a kiállítást gondozó Marina Sapelli Ragni. Hozzátette, hogy az Antinóoszról rendezett kiállítás a Hadrianus-palotakomplexum életre keltését is szolgálja, amit az idén kapott négymillió euró európai uniós finanszírozás is segít.

A Marguerite Yourcenar Hadrianus emlékezései regényből is ismert Antinóosz ellenállhatatlan szépsége és tragikus története Marilyn Monroe modern ikonjára emlékeztet – írta a Corriere della Sera napilap.

fotó: s613.photobucket.com

forrás: MTI

2018. 09. 20. Csütörtök

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.