Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Orbán Viktor a homoszexuálisokról

Orbán Viktor miniszterelnök interjút adott a Washington Postnak. Az interjúban sok mindenről szó esik, Schmitt Pál lemondásától és a Médiahatóságtól Handó Tündén, a külkapcsolatokon és az IMF-tárgyalásokon keresztül az egyházügyi törvényig. A Népszabadság online által teljes hosszában lefordított interjúban a kormányfő egy célzott kérdésre válaszul kitér a homoszexuálisokra is.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A meglehetősen rövid válaszokat magában foglaló interjú (teljes szövegét lásd a nol.hu oldalon; az eredeti ITT olvasható) vége felé, Magyarország keresztény, ez történelmi tény alcímmel elsősorban a sokat vitatott egyházügyi törvényről és annak végrehajtásáról, az egyházak regisztrációjáról esik szó. Következzék egy rövid részlet az interjúból (a magzat védelmével és a homoszexuálisokkal kapcsolatban):

Akkoriban (értsd a Fidesz alapításakor - a szerk.) ön sokkal liberálisabb volt. Mikor mozdult el ilyen élesen jobbra? Magyarország egy világi, szekuláris ország, de az alkotmány jelenleg kimondja, hogy az ország keresztény, és hogy az élet a fogantatással kezdődik.

Az élet a fogantatással kezdődik, és az első pillanattól védelem illeti meg. Ezt az alkotmánybíróság mondta ki 15 évvel ezelőtt. Mi csak azt tettük, hogy ezt a döntést beleírtuk az alkotmányba.

Mi a helyzet a homoszexuálisokkal?

Magyarországon ha a homoszexuálisok együtt akarnak élni, akkor azt a polgári törvénykönyv lehetővé teszi. De amit mi házasságnak hívunk, az kizárólag egy férfi és egy nő között jöhet létre. Keresztény ország vagyunk. Ez történelmi tény.

fotó: mkogy.hu

A nol.hu alapján: Hanzli Péter

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.