Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Demokratikus Koalíció elítéli a Jobbik aljas törvényjavaslatát

Mindössze négy nap telt el azóta, hogy Orbán Viktor egy interjúban „a teremtés jegyében létrejött keresztény családmodellről”, és a „családellenes európai szellemi törekvésekről” elmélkedett. A kormány hű támogatója, az újfasiszta Jobbik máris benyújtotta törvényjavaslatát, amely szabadságvesztéssel, elzárással, illetve pénzbüntetéssel sújtaná az azonos neműek szexuális kapcsolatát.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Ennek érdekében módosítanák a büntetőtörvénykönyvet, az alaptörvényt, és a médiatörvényt. A magyar neonácik törvényjavaslatában visszaköszönnek a miniszterelnök, és a kormánypárt fundamentalista, valóságidegen elképzelései a természetes és egészséges szexualitásról, a keresztény erkölcsiségről, a „szexuális magatartászavarokról”.

A Demokratikus Koalíció megvetéssel utasítja vissza a Jobbik aljas és szégyenletes törvényjavaslatát. Mirkóczki képviselő indítványa annak bizonysága, hogy az újfasiszták, a kormánypárt hallgatólagos támogatásával, minden eszközt megragadnak a mindennapi élet szabadságának korlátozására. Erőszakos eszközökkel meg akarják határozni, korlátok közé kívánják szorítani az emberi élet legszemélyesebb területeit, kapcsolatait is. A Demokratikus Koalíció kiáll az emberi szabadságjogok mellett. Erkölcsi és politikai meggyőződésünk, hogy minden egyes embernek joga van úgy élni az életét, ahogyan azt helyesnek látja.

Elítéljük a keresztény erkölcsre hivatkozó diktatórikus törekvéseket a politikában és a mindennapi életben egyaránt. A történelemből jól tudjuk, hova vezetnek az ilyen elképzelések. Kiállunk a melegek emberi jogai mellett, és elítéljük a melegfelvonulás álságos indokok alapján történt betiltását. Felszólítjuk a demokratikus ellenzék pártjait, lépjünk fel egységes a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.