Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Szivárvány Misszió Alapítvány közleménye - Nem hagyjuk!

2012. április 10-én Mirkóczki Ádám Jobbikos parlamenti képviselő egy törvényjavaslatot és két alaptörvény-módosítást nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyek esetleges elfogadásával a médiatörvény, a Büntető törvénykönyv, a reklámszabályozásról szóló jogszabályok és az Alaptörvény büntethetővé tennék és ellehetetlenítenék a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek puszta létezését Magyarországon.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Mirkóczki Ádám az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja. A reklámtörvény módosításával betiltaná azon hirdetéseket, melyek „egyes szexuális magatartászavarokat - különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat - társadalmilag általánosan elfogadott, követendő példaként mutat be”. Javaslatai úgy módosítanák az Alaptörvényt, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereken kívül mindenkinek joga lenne a békés gyülekezéshez; ez többek közt a Budapest Pride felvonulás betiltását jelentené. Továbbá pénzbírsággal lennének büntethetők az utcán kézenfogva sétáló vagy csókolózó LMBTQ emberek.

Mi, a Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivál leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és heteroszexuális szervezői

· FELHÁBORODÁSUNKAT FEJEZZÜK KI a Mirkóczki Ádám és a Jobbik által képviselt fasisztoid nézetek miatt.

· NEM HAGYJUK, hogy mindennapi életünket és alapvető önkifejezésünket megpróbálják ellehetetleníteni, legalapvetőbb szabadságjogainkat korlátozni.

· FELSZÓLÍTJUK a magyar kormányt, a magyar miniszterelnököt, a parlamenti pártokat, az Országgyűlés elnökét és a köztársasági elnököt, hogy határolódjanak el a törvényjavaslatok által képviselt nézetektől és tegyék világossá, hogy 2012-ben Magyarországon ilyen törvényjavaslatoknak helye nincs.

· KÖVETELJÜK, hogy a hamarosan létrejövő etikai bizottság, amely a képviselők által tanúsított rasszista, antiszemita, idegenellenes és iszlamofób megnyilvánulásokat büntetné, lépjen fel a homofób és transzfób felszólalások ellen is.

· A HALLGATÁS BELEEGYEZÉS. Kérünk mindenkit, aki elítéli a Jobbik által benyújtott javaslatokat, emelje fel a szavát és tiltakozzon!

Várunk minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és heteroszexuális támogatót az idei Budapest Pride felvonulásra július 7-én!

forrás: Budapest Pride

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.