Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mehet a Budapest Pride felvonulás! A szervezők további jogi lépéseket tesznek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szemben

Örömmel üdvözöljük a Fővárosi Törvényszék mai végzését, amely felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság múlt heti tiltó határozatát, amelyben mondvacsinált okokra hivatkozta akarta ellehetetleníteni a Pride felvonulást, ugyanakkor a Bíróság nem vizsgálhatja külön azt a tényt, hogy a rendőrség eljárása egyértelműen sérti az egyenlő bánásmód követelményét, ezért a Helsinki Bizottság segítségével további jogi lépéseket teszünk.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Az Országgyűlés az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról hozott 2003. évi CXXV. törvénye alapján közvetlen hátrányos megkülönböztetést követ el az a személy, intézmény vagy hivatalos szerv, amely valamely személyt vagy csoportot szexuális irányultsága, nemi identitása miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesít, mint más, összehasonlítható helyzetben lévő személyt vagy csoportot. A BRFK múlt pénteki tiltó határozata semmibe veszi az egyenlő bánásmód követelményét és súlyosan diszkriminálja a felvonulás résztvevőit. A következő hetekben a Helsinki Bizottság segítségével további jogi lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a jövőben a rendőrség ne diszkriminálhassa következménynek nélkül a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösségét.

Üdvözöljük, hogy a Fővárosi Törvényszék idén is megállapította, hogy a rendőrség tévesen értelmezte a saját szerepét, mivel nem feladata összemérni a gyülekezéshez való joggal mások mozgási szabadsághoz való jogát, sem a közlekedés rendjéhez fűződő közérdeket.

Köszönjük a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezetnek, hogy határozott fellépésükkel megakadályozták a rendőrség önkényes és diszkriminatív jogértelmezését. A TASZ közleménye a bíróság döntéséről itt érhető el.

Várunk mindenkit az idei Budapest Pride felvonulásra július 7-én!

2012.04.13.

Szivárvány Misszió Alapítvány

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.