Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Ötpárti egyeztetést akar a Jobbik a "szexuális devianciákról"

A Jobbik szándékainak tisztázása és a téma tabuk nélküli megtárgyalása érdekében ötpárti egyeztetést kezdeményez az ellenzéki párt a "szexuális devianciákkal" és azok népszerűsítésével kapcsolatban. A Jobbik fővárosi frakciója önkormányzati rendelettel akadályozná meg a melegfelvonulást Budapesten - jelentették be egyúttal az ellenzéki párt politikusai keddi sajtótájékoztatójukon.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője szerint a média és a többi parlamenti párt is félreértelmezte az általa múlt héten benyújtott törvényjavaslatot, amely az "egyes szexuális magatartászavarok visszaszorításáról" szól. Hangsúlyozta: sajtóhírekkel ellentétben a Jobbik nem zárná börtönbe a melegeket és nem tiltaná meg, hogy homoszexuálisok a nyílt utcán csókolózzanak, vagy televíziók olyan műsorokat sugározzanak, amelyben homoszexuális szereplők vannak.

A Jobbik szándéka pusztán annyi - mondta -, hogy ne lehessen egyes szexuális devianciákat - mint a homoszexualitás, a transzneműség, a transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás - nagy nyilvánosság előtt népszerűsíteni és "társadalmilag elfogadott, követendő példaként" bemutatni. Éppen ezért a Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez a témában.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője elmondta: a Fővárosi Közgyűlés következő - április 25-i - ülésén benyújtanak egy rendelettervezetet, amelynek elfogadásával meg lehetne akadályozni a Budapestre tervezett melegfelvonulást és "melegolimpiát". Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy április 15-én életbe lépett az önkormányzati törvény azon módosítása, amelynek értelmében egy képviselő testület önkormányzati rendeletben meghatározhat tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokat, amelyek elkövetőjét akár 50 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják.

forrás: MTI

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.