Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Modern család, a Kezdők című film és Chaz Bono is melegdíjat kapott

Az énekesnő Cher nőből férfivá operált gyereke, a 43 éves Chaz Bono két díjat, a Modern család című sorozat és a Kezdők című film - benne Christopher Plummer Oscar-díjat érő alakításával - egy-egy médiadíjat kapott a GLAAD befolyásos amerikai melegszervezet hagyományos évi gáláján. A GLAAD, a Melegek és Leszbikusok Szövetsége a Rágalmazás Ellen nevű szervezet a legjobb dokumentumalkotásnak járó díjat ítélte a Becoming Chaz című film alkotóinak, Chaz Bono mellett Fenton Bailey és Randy Barbato rendezőknek.

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel!

 

 

A Becoming Chaz azt az utat követte végig, amelyet a Chastity néven született híresség nemváltoztató műtétei alatt bejárt, mire hivatalosan is férfi lett Chaz Bono néven.

Chaz Bono nemváltoztatásról szóló döntése nagy port vert fel az Egyesült Államokban, ahol a beavatkozásokat követően az első transznemű volt, aki fellépett az ABC amerikai csatorna Dancing with the Stars című táncos valóságshowjában. Szerepvállalásáért a GLAAD Stephen F. Kolzak-díjjal ismerte el az aktivistát. Ezt a díjat a szórakoztatóipar egy meleg, leszbikus, transznemű vagy biszexuális tagja kaphatja meg.

A helyi idő szerint szombat este a Los Angeles-i Westin Bonaventure Hotelben tartott gálán elismerésben részesült az ABC Modern család című, Magyarországon is látható sorozata, csakúgy mint a Focus Features istállójában készült Kezdők című film, a főszerepben Ewan McGregorral és Christopher Plummerrel, aki egy homoszexualitását idős korában felvállaló férfit alakít.

Díjat kapott Az éhezők viadala című kasszasiker fiatal szereplője, Josh Hutcherson is. A színész jótékonysági munkában azért dolgozik, hogy nagyobb figyelem háruljon a meleg, leszbikus, biszexuális vagy transznemű közösség helyzetére.

fotó: hatter.hu

forrás: MTI

2020. 07. 12. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.