Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Engedélyezték Rigában a Baltic Pride-ot

Riga városa kedden engedélyezte a homoszexuálisok június 2-ra tervezett felvonulását, mivel a lett főváros hatóságai szerint az "nem jelent komoly fenyegetést a közbiztonságra". A Mozaika nevű melegszervezet rendezvényére 650 résztvevőt várnak a balti, a skandináv és más államokból.

Ugyancsak június 2-án rendezik meg a nemi kisebbségekkel szembeni diszkrimináció ellen tiltakozva az úgynevezett "egyenlőségparádét" Varsóban, amelyre valószínűleg több ezren látogatnak el.

A homoszexualitás Lengyelországban és a Baltikumban is gyakran tabutéma. A nagyvárosokon kívül a szexuális kisebbségek gyakran szembesülnek elszigetelődéssel és akár tettlegességig fajuló ellenszenvvel, ha nyíltan vállalják "másságukat".

Lettországban a lakosság mintegy 70 százaléka egy közvélemény-kutatás szerint elítéli a 2009 óta a három balti államban felváltva megrendezett melegfelvonulást.ű

forrás: MTI

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.