Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Brutálisan meggyilkolták egy dél-afrikai melegközösség egyik vezetőjét

Brutálisan meggyilkolták a dél-afrikai Kuruman város melegközösségének egyik vezetőjét; a tettesek a fiatalember testét több helyen megcsonkították. Az északnyugati település rendőrsége otthonában talált rá a 24 éves fiatalember lepedővel letakart holttestére. A homoszexuális fiatalnak elvágták a torkát, kivágták a nyelvét, lemetszették a nemi szervét, s utóbbit szájába tették.

A gyilkosok a lakásból semmit nem vittek el, így erős a gyanú, hogy szexuális irányultsága miatt végeztek vele, ami súlyosbító tényező a kiszabható büntetés szempontjából - mondta el Jabu Pereira, a helyi melegjogvédő csoport szóvivője. Ezt a feltételezést támasztja alá az is - tette hozzá, hogy az áldozat, Thapelo Makutle, a kurumani meleg közösség (LEGBO) egyik vezetője volt, és a városban már melegfelvonulást is szervezett.

Javu Baloyi, a melegek, leszbikusok és más szexuális kisebbségek jogai mellett kiálló kormányzati Nemi Egyenlőség Bizottság szóvivője élesen elítélte, barbár cselekedetnek nevezte a bűncselekményt.

Kurumanban a helyi melegjogi csoport búcsúztatást és tiltakozó megmozdulást hirdetett meg péntek délutánra.

A dél-afrikai alkotmány tiltja a nemi orientáció alapján való hátrányos megkülönböztetést, a melegeket azonban továbbra is számos jogsértés és erőszakcselekmény éri.

fotó: boxnews.in

forrás: MTI

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.