Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivál videókampánya

A következő hetekben a Budapest Pride Facebook és Twitter oldalán jelentetjük meg az idei év támogató- és kampányvideóit. Számos hazai és külföldi híresség üzenetei, illetve a fesztivált és a felvonulást reklámozó filmeket mutatunk be. A mai napon nézhető meg először a fesztivál színes programjairól szóló kisfilm.

A június 12-én elindított kampányban 17 magyar híresség emelte fel hangját a Budapest Pride Felvonulás kapcsán. A videósorozatban olyan személyek tűnnek fel, akik kulturális területen ismertek - megszólal többek között Bombera Krisztina, Hajós András és Kovács Patrícia is. A külföldi támogatók között olyan prominens személyek is megjelennek, mint Thomas Hammarberg, az Európa Tanács márciusban leköszönő emberi jogi főbiztosa. A támogatók üzeneteikben kifejezik, hogy miért kell biztosítanunk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ-) emberek jogegyenlőségét, és miért szólalnak fel az idei Budapest Pride Felvonulás mellett, amit július 7-én, szombatunk tartunk meg.

A támogató videókon kívül több kampányvideót mutatunk be a következő hetekben. Az első filmben egyetlen lány vonul – a film arra buzdítja a nézőket, hogy csatlakozzanak Erzsihez a felvonuláson. A kampányvideóinkban bemutatjuk a fesztivál egészét: a felvonulást, a számos kulturális rendezvényt és a programokon résztvevő sokszínű közösséget.

A Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivált idén július 1. és 8. között rendezzük meg. Az egy hetes eseménysorozat célja a magyarországi LMBTQ-közösség építése és erősítése, a többségi társadalom megszólítása, az LMBTQ-emberekkel szembeni sztereotípiák és előítéletek csökkentése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Budapest, 2012. június. 19.
Szivárvány Misszió Alapítvány

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.